Artykuły/Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii - Strona 5 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Parówki - dlaczego warto produkować wysokiej jakości?

Dzieci uwielbiają parówki. Jest to produkt homogenizowany, który najczęściej podany jest w atrakcyjnej łatwej do ściągnięcia osłonce. Parówki w odróżnieniu od kiełbasek nie posiadają trudnych do pogryzienia kawałków mięsa i chrząstek dzięki te...
Opublikowany: 10.09.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Fleksitarianizm - co to jest ?

Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...

Polska kiełbasa zajmuje wysokie miejsce w jadłospisie Polek i ...

Polska słynie ze smacznych wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. A zwłaszcza z produkcji smacznych i aromatycznych kiełbas. Kiełbasa jest mięsnym przysmakiem, który wyrabiany jest w naszym kraju od wielu wieków. Można spożywać ją na gorąco, jak i na zimno. Pie...
Opublikowany: 20.07.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Z jakiego mięsa robi się kebab?

Przygotowanie smacznego, a zarazem sycącego kebaba wymaga doboru odpowiedniego mięsa. Tradycyjna potrawa przyrządzana jest z baraniny lub kurczaka. Ważne jest, aby mięso nie zostało wcześniej przemielone. Oczywiście dopuszczalne jest również stosowanie innych gatunk&oacu...
Opublikowany: 13.07.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Rodzaje mięsa mielonego

W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
Opublikowany: 29.06.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, indyk, wieprzowina, wołowina, Etykiety:

Co zrobić z mięsem z indyka ?

W dzisiejszych czasach dużą rolę zwraca się nie tylko na walory smakowe jedzenia, ale także na jego właściwości zdrowotne. Wielu Polaków nie wyobraża sobie swojej diety bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Ciekawą propozycją jest mięso z indyka, które cha...
Opublikowany: 21.06.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Bezpieczeństwo przy dostawie produktów mięsnych do sklepu

Czy produkty: mięso — wędliny, mogą być dostarczone luzem, bez opakowania do sklepu ? Zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w spawie higieny środków spożywczych na wszystkich etapach produkcji, przet...

Mięsa do podgrzania - ZM Skiba S.A.

Zakłady Mięsne SKIBA S.A. wprowadzają na rynek nową linię dań gotowych " GOTOWE DO PODGRZANIA”, których wyróżnikami są m.in. wysoka jakość oraz szybkość przygotowania. Dania dedykowane są szczególnie dla osób zapracowanych i dla tych, c...

Szynka wieprzowa wędzona, bez fosforanów - nowość Zakładu Mięs...

Oferta produktów mięso — wędliny Zakładu Mięsnego SUCHAN z Zagacia w województwie małopolskim jest naprawdę imponująca. Dzięki temu można zaopatrzyć się we wszystkie elementy mięsa wieprzowego, w tym wysokiej jakości półtusze, elementy wołowe oraz ...

Udziec cielęcy, producent mazowieckie

Cielęcina to mięso czerwone, a najlepsza jakość pochodzi od zwierząt 4 - 8 tygodniowych, karmionych mlekiem.   Jedną z najsmaczniejszych części jest udziec cielęcy, który ma wiele zastosowań w kuchni m.in. może być: smażony, gotowany, pieczo...
Opublikowany: 30.12.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.