Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Salami to jedna z najpopularniejszych wędlin na świecie, która cieszy się ogromnym uznaniem. Kiełbasa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a największe walory smakowe i jakościowe uzyskuje się dzięki długiemu procesowi dojrzewania, podcz...
fot.Kabanos Przecław
Burgery z dziczyzny – staropolski smak w nowoczesnym wydaniu !
Coraz częściej w polskiej gastronomii mamy możliwość degustować dziczyznę – specjalność tradycyjnej polskiej kuchni. W odpowiedzi na oczekiwania klientów producent wędl...
Świąteczny zestaw od Hańderka, czyli wszystko, czego nie może zabraknąć w koszyczku wielkanocnym.
Czym jest wielkanocny zestaw świąteczny od Hańderka? To specjalna oferta najwyższej jakości mięs przygotowana specjalnie na tę wyjątkową okazję. W zestawie znaleźć można ...
Kebab to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni orientalnej, które na przestrzeni ostatnich kilku lat podbiło niemal cały świat.
Kebab zakorzenił się także w polskie zwyczaje, gdyż prawdopodobnie nie ma większego miasta, gdzie nie byłoby pr...
Rozbiór tusz wieprzowych na elementy handlowe i produkcyjne to bardzo ważny i odpowiedzialny proces, który ma ogromny wpływ na jakość przetworów mięsnych i dań, które są serwowane w restauracjach.
Właściwe porcjowanie i cięcie mięsa wi...
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Wiele osób nie wyobraża sobie życia bez pysznych i pachnących wędlin. Stanowią one dodatek do kanapek, tostów, zapiekanek, pizzy, a także wielu przekąsek i przystawek. Mogą być spożywane na zimno lub po obróbce termicznej, wszystko zależy od indywidualnych ...
Marka HAŃDEREK prezentuje znane, ale w zupełnie w innej odsłonie nowe smaki, czyli wyjątkową gamę wędlin w pieprzu: schab i szynkę. Takie smaczne produkty będą atrakcyjnie wyglądać w ladzie chłodniczej Państwa sklepu i będą doskonałą okazją do zakupów. Zap...
Dzieci uwielbiają parówki. Jest to produkt homogenizowany, który najczęściej podany jest w atrakcyjnej łatwej do ściągnięcia osłonce. Parówki w odróżnieniu od kiełbasek nie posiadają trudnych do pogryzienia kawałków mięsa i chrząstek dzięki te...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety: