Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Dzieci uwielbiają parówki. Jest to produkt homogenizowany, który najczęściej podany jest w atrakcyjnej łatwej do ściągnięcia osłonce. Parówki w odróżnieniu od kiełbasek nie posiadają trudnych do pogryzienia kawałków mięsa i chrząstek dzięki te...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Polska słynie ze smacznych wyrobów mięsnych i garmażeryjnych. A zwłaszcza z produkcji smacznych i aromatycznych kiełbas. Kiełbasa jest mięsnym przysmakiem, który wyrabiany jest w naszym kraju od wielu wieków. Można spożywać ją na gorąco, jak i na zimno. Pie...
Przygotowanie smacznego, a zarazem sycącego kebaba wymaga doboru odpowiedniego mięsa. Tradycyjna potrawa przyrządzana jest z baraniny lub kurczaka. Ważne jest, aby mięso nie zostało wcześniej przemielone. Oczywiście dopuszczalne jest również stosowanie innych gatunk&oacu...
W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
W dzisiejszych czasach dużą rolę zwraca się nie tylko na walory smakowe jedzenia, ale także na jego właściwości zdrowotne. Wielu Polaków nie wyobraża sobie swojej diety bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Ciekawą propozycją jest mięso z indyka, które cha...
Czy produkty: mięso — wędliny, mogą być dostarczone luzem, bez opakowania do sklepu ?
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w spawie higieny środków spożywczych na wszystkich etapach produkcji, przet...
Zakłady Mięsne SKIBA S.A. wprowadzają na rynek nową linię dań gotowych " GOTOWE DO PODGRZANIA”, których wyróżnikami są m.in. wysoka jakość oraz szybkość przygotowania. Dania dedykowane są szczególnie dla osób zapracowanych i dla tych, c...
Oferta produktów mięso — wędliny Zakładu Mięsnego SUCHAN z Zagacia w województwie małopolskim jest naprawdę imponująca. Dzięki temu można zaopatrzyć się we wszystkie elementy mięsa wieprzowego, w tym wysokiej jakości półtusze, elementy wołowe oraz ...
Cielęcina to mięso czerwone, a najlepsza jakość pochodzi od zwierząt 4 - 8 tygodniowych, karmionych mlekiem.
Jedną z najsmaczniejszych części jest udziec cielęcy, który ma wiele zastosowań w kuchni m.in. może być: smażony, gotowany, pieczo...