Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
fot.SKIBA
Czy wiesz, że żywienie Twojego pupila wpływa na jego zdrowie, kondycję i wygląd sierści?
Jak zatem należy wybrać karmę odpowiedniej jakości?
Rynek karm oferuje nam przeróżne rozwiÄ…zania. Obecny szybki styl życia powoduje, że szukamy rozwiÄ…zaÅ„ wygodnych...
Kebab - niesłabnąca popularność.
Jest jednym z ulubionych fast foodów w Polsce, a grono jego sympatyków z każdym rokiem staje siÄ™ coraz szersze. Na czym polega fenomen kebabów?
Czynników, które wpÅ‚ynęły na popularność tego dania, jest w...
Grill 2022 - rozpoczęty
WÅ‚aÅ›nie rozpoczÄ…Å‚ siÄ™ sezon na grillowanie 2022. Zapachy unoszÄ…ce siÄ™ dookoÅ‚a nas nieustannie nam o tym przypominajÄ…. Co zatem możemy znaleźć na grillu typowego Polaka? Otóż pierwsze skrzypce gra tutaj kieÅ‚basa. Bez niej żaden grill ...
Salami to jedna z najpopularniejszych wÄ™dlin na Å›wiecie, która cieszy siÄ™ ogromnym uznaniem. KieÅ‚basa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a najwiÄ™ksze walory smakowe i jakoÅ›ciowe uzyskuje siÄ™ dziÄ™ki dÅ‚ugiemu procesowi dojrzewania, podcz...
fot.Kabanos Przecław
Burgery z dziczyzny – staropolski smak w nowoczesnym wydaniu !
Coraz częściej w polskiej gastronomii mamy możliwość degustować dziczyznÄ™ – specjalność tradycyjnej polskiej kuchni. W odpowiedzi na oczekiwania klientów producent wÄ™dl...
Świąteczny zestaw od Hańderka, czyli wszystko, czego nie może zabraknąć w koszyczku wielkanocnym.
Czym jest wielkanocny zestaw świąteczny od Hańderka? To specjalna oferta najwyższej jakości mięs przygotowana specjalnie na tę wyjątkową okazję. W zestawie znaleźć można ...
Kebab to jedno z najbardziej tradycyjnych daÅ„ kuchni orientalnej, które na przestrzeni ostatnich kilku lat podbiÅ‚o niemal caÅ‚y Å›wiat.
Kebab zakorzenił się także w polskie zwyczaje, gdyż prawdopodobnie nie ma większego miasta, gdzie nie byłoby pr...
Rozbiór tusz wieprzowych na elementy handlowe i produkcyjne to bardzo ważny i odpowiedzialny proces, który ma ogromny wpÅ‚yw na jakość przetworów miÄ™snych i daÅ„, które sÄ… serwowane w restauracjach.
Właściwe porcjowanie i cięcie mięsa wi...
Gdyby na bezludnÄ… wyspÄ™ pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybraÅ‚bym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Wiele osób nie wyobraża sobie życia bez pysznych i pachnÄ…cych wÄ™dlin. StanowiÄ… one dodatek do kanapek, tostów, zapiekanek, pizzy, a także wielu przekÄ…sek i przystawek. MogÄ… być spożywane na zimno lub po obróbce termicznej, wszystko zależy od indywidualnych ...