Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
W zgodzie z naturÄ… i tradycjÄ…
Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej?
Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...
Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy miÄ™sa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wÄ™dlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj Å›wiadomych siÅ‚y, jakÄ… daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...
Opublikowany: 02.12.2017
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
ubojnie,
Dzisiejsi konsumenci majÄ… szeroki dostÄ™p do różnego rodzaju produktów miÄ™snych, w wielu kanaÅ‚ach dystrybucji. Sprawia to, że stajÄ… siÄ™ oni coraz bardziej wymagajÄ…cy i Å›wiadomi tego, czego chcÄ… i co lubiÄ….
Są oni także coraz bardziej zabiegani, chętniej korzys...
"Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.
Remigiusz Zagraba: Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy też dziczyzny. Jakie inne gatunki mięsa,...
Stek, jest potrawÄ… ze smażonego lub grillowanego miÄ™sa, krojonego w poprzek wÅ‚ókiem mięśniowych, gÅ‚ównie z górnej części tuszy woÅ‚owej. Stek może być wysmażony w zależnoÅ›ci od preferencji i gustów smakowych – caÅ‚kowicie, ...
„RozpoczynajÄ…c dziaÅ‚alność, postawiÅ‚em sobie za cel produkcjÄ™ wysokiej jakoÅ›ci produktu, dostarczanego do klienta zawsze na czas. To byÅ‚a dobra strategia” – mówi Roman Maciejek, wÅ‚aÅ›ciciel Ubojni Trzody Chlewnej i BydÅ‚a Maciejek.
Remigiusz Zagraba...
WedÅ‚ug Biura Analiz i Programowania ARR w 2017 roku dynamicznie roÅ›nie eksport wyrobów wieprzowych w Polsce. W okresie od stycznie do kwietnia obecnego roku z kraju wywieziono 248 tys. ton żywca, miÄ™sa, przetworów i tÅ‚uszczów wieprzowych, co stanowi o 11...
Sezon grillowy osiÄ…gnÄ…Å‚ swój szczyt – mÅ‚odzi, starsi, znajomi, przyjaciele, rodziny z dziećmi spÄ™dzajÄ… czas m.in. na odpoczynku przy akompaniamencie wyborowych produktów grillowych. SpÄ™dzajÄ…c ciepÅ‚e dni w plenerze, niejedna osoba marzy, by zjeść dobry, ci...
Grillowanie, gdy pogoda dopisuje „rzÄ…dzi” w naszych ogrodach, na tarasach i w miejscach do tego przystosowanych. Nigdy nie mamy go dość! Nic dziwnego bowiem jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów przygotowania posiÅ‚ku na Å›wieżym powietrzu. M...
MiÄ™so z królika, zaliczane do miÄ™s biaÅ‚ych, jest miÄ™sem o wysokiej wartoÅ›ci odżywczej. Bogate w biaÅ‚ko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tÅ‚uszcz. Ten rodzaj miÄ™sa jest niemal de...