Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Podczas tegorocznych XVIII Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się na siedleckich błoniach rolnicy i firmy zajmujące się produkcją dla rolnictwa nawiązywały kontakty handlowe, prezentowały produkty tradycyjne, wyroby wędliniarskie, wypieki domowe...
Zakład Mięsny Ritter przechodzi fazę rozwoju produktowego. Na rynku wyrobów wędliniarskich systematycznie pojawiają się nowe produkty.
Wyrobem wędliniarskim najwyższej klasy można nazwać Kiełbasę z wędzarni, która wyprodukowana jest na bazie szynki wieprzowej...
Opublikowany: 17.10.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
kujawsko-pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
pasztet,
kiełbasa,
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów i w dbałości o ich zdrowie stworzyliśmy linię wyrobów o oryginalnym smaku i aromacie, kruchą a zarazem soczystą.
„Wadowickie Rarytasy” to linia wyrobów wędliniarskich wyprodukowanych wg tradycyjnej, re...
Opublikowany: 28.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
podkarpackie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Linia wędlin Nasza tradycja jest kwintesencją tradycji masarskich, na której postawach stworzona została nasza firma.
W tych wędlinach ukryliśmy smaki, które przeniosą Państwa w przeszłość do Podlaskiej wsi, gdzie w ziemiańskich ...
Opublikowany: 19.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
mazowieckie,
podlaskie,
Etykiety:
kiełbasa,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
wędliny Nasza Tradycja,
W końcu doczekaliśmy się !
Po wielomiesięcznym oczekiwaniu zostały, decyzją Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego, nadane czterem naszym wędlinom znaki „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to jeden z najtrudniejszych do uzyskania znaków jakościowych w nasz...
Opublikowany: 07.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Wydarzenia,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Kiełbasa – jest bez wątpienia najpopularniejszą potrawą na grilla. Dawniej biła rekordy popularności na ognisku, dzisiaj nie można sobie wyobrazić wspólnych spotkań na świeżym powietrzu przy grillu bez smacznej kiełbaski.
Można grillować kiełbasy wieprzowe, drobi...
Wybierając mięso na grilla nie powinniśmy się kierować niską ceną, ale przede wszystkim marką producenta, świeżym wyglądem i miejscem sprzedaży.
W sklepie mamy dostęp do szerokiej gamy mięs. W zależności od preferencji mamy wybór zakupu mięsa luzem i samodz...
Śląskie wędliny przez wielu koneserów i znawców produktów mięsnych uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Niepowtarzalne walory smakowe, unikatowe receptury powodują, że coś wyjątkowego jest w tych śląskich tradycyjnych wyrobach wędliniarskich...
Opublikowany: 07.06.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Niemal każdy wielbiciel dobrego smaku mięsa i wędlin ma swoje ulubione produkty oraz smaki.
Większość z nas również poszukuje czegoś nowego, wyjątkowego i niepowszechnego. Warto w związku z tym sięgać po produkty regionalne, tradycyjne, niszowe aby dostarczyć swojemy p...
Opublikowany: 16.05.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
kujawsko-pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Smalec z gęsi oprócz niezłego smaku zawiera także właściwości lecznicze, stąd też od stuleci znajduje zastosowanie jako środek przeciwbólowy. Do dziś nasze babcie używają go w celu leczenia różnych schorzeń i dolegliwości.
Po dodaniu olejku rycynoweg...