Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
„Gęsina na świętego Marcina” to wielka ogólnopolska akcja rozpoczynająca się 11 listopada mająca wypromować mięso gęsie. Polska jest największym europejskim producentem mięsa gęsiego w Europie, mimo to spożycie produktów z gęsi jest małe w stosunku do ...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...
Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...
Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...
Z gęsi czy z kaczki? Ze słoiczka, w plastrze, bloczku, na surowo?
Są to pytania, które od wieków zadają sobie wielbiciele pasztetów. SEDAR S.A. posiada w swojej ofercie wysokiej jakości produkty, dające pewność bezpieczeństwa dla zdrowia konsumen...
Opublikowany: 26.10.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
drób - kurczęta,
gęś,
kaczka,
lubelskie,
Etykiety:
pasztet,
wędliny tradycyjne,
drób,
gęsina,
Podczas tegorocznych XVIII Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się na siedleckich błoniach rolnicy i firmy zajmujące się produkcją dla rolnictwa nawiązywały kontakty handlowe, prezentowały produkty tradycyjne, wyroby wędliniarskie, wypieki domowe...
Zakład Mięsny Ritter przechodzi fazę rozwoju produktowego. Na rynku wyrobów wędliniarskich systematycznie pojawiają się nowe produkty.
Wyrobem wędliniarskim najwyższej klasy można nazwać Kiełbasę z wędzarni, która wyprodukowana jest na bazie szynki wieprzowej...
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów i w dbałości o ich zdrowie stworzyliśmy linię wyrobów o oryginalnym smaku i aromacie, kruchą a zarazem soczystą.
„Wadowickie Rarytasy” to linia wyrobów wędliniarskich wyprodukowanych wg tradycyjnej, re...
Linia wędlin Nasza tradycja jest kwintesencją tradycji masarskich, na której postawach stworzona została nasza firma.
W tych wędlinach ukryliśmy smaki, które przeniosą Państwa w przeszłość do Podlaskiej wsi, gdzie w ziemiańskich ...
Opublikowany: 19.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
mazowieckie,
podlaskie,
Etykiety:
kiełbasa,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
wędliny Nasza Tradycja,