Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Kupuj kliencie - chciało by się rzec widząc aktywność speców od reklamy. Ta spontaniczna przestroga szczególnie staje się zasadna w przypadku kupowania żywności na codzienny stół. Owszem ładnie zapakowane makarony, czy inne proste produkty jak cuki...
Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w Polsce w 1993 roku (województwo śląskie). W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie ...
Opublikowany: 27.03.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
Etykiety:
mięso,
rozbiory mięsa,
Na rynku produktów wędliniarskich pojawiły się nowości produktowe z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek. Z DYMNEJ CHATY to nazwa nowej linii wędlin, w skład której wchodzi:
Polędwica dymiona Z Dymnej Chaty
Szynka dymiona Z Dymnej Chaty
Szy...
Miło nam oznajmić Państwu, iż na na rynku naturalnych produktów drobiowych pojawiły się dwie nowości, które są idealnym uzupełnieniem oferty produktowej firmy Drobgen.
Pierwsza to kiełbasa biała z gęsi. Wędlina ta jest rozszerzeniem asortymentu wybornych wędl...
Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...
Kebab to jedna z najczęściej serwowanych potraw na wynos, w barach szybkiej obsługi, restauracjach. Właściciele gastronomii zaopatrując swój punkt gastronomiczny w kebab, powinni zadbać o to, by wśród dużej oferty firm produkujących, wybrać kebab będąc...
Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki.
Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiew...
„Gęsina na świętego Marcina” to wielka ogólnopolska akcja rozpoczynająca się 11 listopada mająca wypromować mięso gęsie. Polska jest największym europejskim producentem mięsa gęsiego w Europie, mimo to spożycie produktów z gęsi jest małe w stosunku do ...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...