Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Obecnie istotne jest także przeprowadzenie procesu uboju zgodnie z wymogami HACCP, terminowość dostaw, transport zapewniony przez producenta. Mięso drobiowe zamawiane przez sklepy mięsne, hurtownie to w większości elementy z kurczaka. Dlatego też istotne jest aby producent dbał o powtarzalność produktu.
Tak jest w przypadku Ubojni Drobiu z Żędowic. Proces uboju i produkcji elementów mięsnych z kurczaka jest ściśle nadzorowany. Każde zamówienie realizowane jest na dzień następny.
Najczęściej zamawianym elementem jest filet z kurczaka, ćwiartka tylna, udo, skrzydło, udziec, podudzie z kurczaka, porcje rosołowe. Te elementy posiadamy w ciągłej sprzedaży- wyjaśnia Tomasz Prus właściciel Ubojni Drobiu Prus.
Mięso jest pakowane w pojemniki euro i schłodzone lodem. Najwięcej zamówień obsługujemy ze sklepów mięsnych i hurtowni z województwa opolskiego i śląskiego. Na terenie tych województw towar dowozimy gratis do klienta. Najważniejszym priorytetem dla nas jest zadowolony Klient- dodaje Tomasz Prus.
Więcej informacji o elementach mięsnych z kurczaka uzyskacie Państwo pod numerem telefonu 77 4616096 lub klikając tutaj.