Masarnie, które wytwarzają wszelkiego rodzaju wędliny – szynki, kiełbasy, wędzonki, podroby i inne, wykorzystują do ich produkcji półtusze wieprzowe. Ważne jest, aby były one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to, aby półtusze były wysokiej mięsności, ponieważ mogą z nich uzyskać dużo więcej produktu finalnego , co za tym idzie – zysk również jest większy. Zawartość mięsa w tuszy, czyli wspomniana wyżej mięsność, określana jest jako stosunek procentowy ogólnej masy mięśni poprzecznie prążkowanych do masy całej tuszy. Państwa Unii Europejskiej przyjęły ogólnie stosowaną metodę klasyfikacji za pomocą systemu EUROP. Opiera się on na ocenie mięsa w tuszy, za pomocą pomiaru grubości oka schabu i słoniny. Półtusze kl. S mają najwyższą mięsność (najgrubszy schab), powyżej 60%. Kolejne, półtusze kl. E – 55-60% mięsności oraz półtusze kl. U poniżej 55% mięsności.
Najlepszej jakości półtusze wieprzowe klasy S, E, U polskiego pochodzenia proponuje Ubojnia „Cezar” zlokalizowana w Kręgach Nowych w województwie mazowieckim. Produkty firmy dedykowane są zakładom mięsnym oraz masarniom na terenie całej Polski. Wdrożone systemy HACCP, GMP, GHP oraz stały nadzór weterynaryjny pozwalają dbać o zdrowie konsumenta. Nowoczesne technologie oraz wysokiej jakości surowiec gwarantują najwyższe standardy jakościowe
i zdrowotne. Firma zapewnia transport produktów do kontrahentów własnymi samochodami chłodniczymi.