Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Doceniane i popularne jest przede wszystkim w Europie.
Za co więc kraje europejskie cenią polską wołowinę?
Na początek warto wspomnieć, że jest to produkt w pełni naturalny. Zwierzęta tuczone są tradycyjnymi metodami, co finalnie daje wysoką jakość mięsa. Staramy się zapewnić produkt najlepszej jakości, zgodnie ze standardami unijnymi oraz wymaganiami klienta. Klient dostaje to, czego oczekuje: jakość i gwarancję dobrze wykonanej usługi – dodaje Mateusz Ludwiniak.
Kolejnym atutem jest to, że bydło, z którego powstaje wołowina, pochodzi od sprawdzonych krajowych dostawców. Jest pod pełną kontrolą służb weterynaryjnych i sanitarnych, co świadczy o tym, że jakość nie budzi żadnych zastrzeżeń. Mięso posiada certyfikat HACPP.
Największa ilość wołowiny marki Chobot wysyłana jest na eksport, ale firma otwarta jest również na współpracę w kraju z hurtowniami, sklepami spożywczymi, czy punktami gastronomicznymi.
Zakład Mięsne Chobot są czołowym producentem wołowiny w Polsce.
ZM CHOBOT posiadają w ciągłej sprzedaży:
ćwierci wołowe kompensowane (krowa, jałówka, byk),
przody wołowe z łatą (byk, krowa, jałówka),
przody bez łaty (byk, krowa, jałówka),
zady (byk, krowa, jałówka),
mięsa drobne (tryming 80/20),
steki wołowe
ozory wołowe,
ogony wołowe,
podroby wołowe.
Mięso wołowe producent- CHOBOT MEAT JAN LUDWINIAK
Numer weterynaryjny: PL 14123801WE