W dniach 9 i 10 października 2018 r. w Warszawie odbył się prestiżowy w branży gastronomicznej Kongres Polskich Szefów Kuchni.
Jednym z wystawców była GRUPA POLSKIE GĘSI, która nie tylko zaprezentowała ciekawe produkty oparte na mięsie z gęsiny, ale także promowała zdrowy styl życia oparty na polskiej tradycji i dziedzictwie narodowym.
Ogromnym hitem i pozytywnym zaskoczeniem był farsz z mięsa gęsiego do pierogów, oparty w 100% na tym surowcu, upieczony w smalcu gęsim, następnie rozdrobniony i delikatnie wzbogaconym kilkoma naturalnymi przyprawami.
Wielu szefów kuchni wykazało ogromny entuzjazm co do jego jakości i smaku, gdyż m.in. ziarnista struktura farszu, (3-4 mm) umożliwia konsumentowi delektowanie się kawałkami aromatycznego mięsa gęsiego. Dodatkowo farsz po podgrzaniu uzyskuje dobrą smarowność, co daje szerokie możliwości zastosowania. Ponadto farsz jest wygodny w użyciu, gdyż posiada 360-dniowy termin przydatności do spożycia, dzięki jego mrożonej formie. Opakowanie jednostkowe to 5 kg a zbiorcze 10 kg.
Zapraszamy Państwa do zapoznania się z pełną listą produktów dla gastronomii na stronie.
polskiegesi.pl (kliknij tutaj)
TRADYCYJNE PRZYSMAKI Z GĘSI dla GASTRONOMII
Grupa Polskie Gęsi
Tuchlino 127
83-340 Sierakowice, Polska
E-mail: sklep@polskiegesi.pl; www.polskiegesi.pl
Telefon+48 506 960 024; 58/681-93-77