Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świetnie nadaje się również do produkcji smacznych przetworów mięsnych. Boczek parzony, wędzony lub rozmaite rolady to tylko kilka z nich.
Natomiast zaletą surowego boczku jest niewątpliwie to, że jest chętnie wybierany przez konsumentów w sklepach - musi spełnić jednak kilka ważnych czynników, a mianowicie być chudy, świeży, mieć atrakcyjną cenę i najlepiej pochodzić z Polski.
Taki też jest produkt firmy Ostropol z województwa mazowieckiego, która istnieje w branży mięsnej od ponad 25 lat. Prowadzi profesjonalną działalność w zakresie rozbioru mięsa wieprzowego. Oprócz tego zajmuje się sprzedażą hurtową m.in. wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a także cielęciny. Firma kieruje się jedną prostą zasadą, mianowicie bezpieczeństwo produkcji jest najważniejsze.
Boczek wieprzowy surowy sprzedawany jest zarówno z żebrem, jak i bez żebra. Ponadto w ofercie znajdują się również najwyższej jakości schab wieprzowy, polędwica, łopatka, szynka czy karczek.
Zakład preferuje strech jako sposób pakowania asortymentu, ale na życzenie klienta może on być również pakowany vacuum. Firma zapewnia transport, co jest dodatkowym udogodnieniem dla klienta.
Mięso wieprzowe, wołowe i cielęce Warszawa, mazowieckie - Ostropol