Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsze, oryginalne “doner kebaby” można było dostać jedynie u rodowitych Turków, prowadzących swoje mikro-restauracje, specjalizujące się tylko i wyłącznie w podawaniu tego przysmaku. Istnieje jeden niepodważalny fakt takiego stanu rzeczy - ówczesne kebaby smakowały obłędnie!
Jednak posiadanie dzisiaj baru lub restauracji, w której serwowane są kebaby, nie oznacza, że nie będzie on smaczny. Trzeba bardzo dobrze przemyśleć oraz wyważyć jaki producent i jaki rodzaj mięsa zapewni Państwu stałą rzeszę klientów. Proponujemy turecki kebab, przyprawiany według oryginalnej receptury, najlepiej marki Damak Kebab!
Kupuj u producenta, dla którego kebab to pasja
To jedyna i słuszna dewiza sukcesu! Ogromne zainteresowanie tym rodzajem “fast foodów” przyczyniło się do tego, że nieuczciwi “fabrykanci” wywąchali możliwość szybkiego wzbogacenia się na produkcji kiepskiego jakościowo kebaba. Jak więc rozpoznać uczciwego producenta? Poniżej kilka istotnych wskazówek:
Stale i szybko powiększa swój udział na rynku, a także prowadzi politykę firmy odpowiedzialnej społecznie. Aktywnie bierze udział w sprzedaży swoich wyrobów, nawiązując długotrwałą i długofalową współpracę. Specjalnie dla swoich klientów organizuje szkolenia z zakresu rozwiązywania problemów powstałych w czasie krojenia, serwisu oraz sprzedaży.
Przedsiębiorstwo, które wprowadza wszystkie z powyższych norm (a także wiele innych) to wspomniany wcześniej już Damak Kebab z siedzibą w Mińsku Mazowieckim. Zastanawiacie się Państwo dlaczego właśnie ona? Na pewno dlatego, iż prowadzona jest przez ludzi, dla których produkcja kebaba jest pasją samą w sobie, a nie tylko sposobem na zarabianie pieniędzy. Dzięki temu macie pewność, że zakupiony tam produkt będzie zdrowy, smaczny oraz wysokiej jakości.
Bogata oferta mięs wykorzystywanych do produkcji kebaba sprawi, że każdy z Państwa klientów znajdzie coś dla siebie. Można wybierać spośród dwunastu rodzajów: mięso wołowe z baranim, wołowe z indyczym, czy kurczęce - to tylko przykładowe możliwości.
“Najczęściej klienci wybierają drobiowego “Lidera”, czy wołowego “70/30 Extra” - mówi Ergin Acar Członek Zarządzu Damak Kebab.
Nic dziwnego. Kebab “Lider” to wysokiej jakości mięso z fileta kurczaka połączone mięsem z uda kurczęcego, natomiast “70/30 Extra” charakteryzuje się niesamowitym smakiem, jaki nadają mu płaty mięsa wołowego oraz mielona wołowina.
Jest jeszcze jeden kebab, który zasługuje na szczególne uznanie. To wołowo-indyczy “Favori”, który produkowany jest z mięs mielonych. Firma oferuje go w sześciu opcjach wagowych: po 10, 15, 20, 25, 30 i 40 kilogramów. Każdy kebab nabity na szpikulec pakowany jest indywidualnie w folię typu stretch i zamrażany, dzięki czemu na dłużej pozostaje świeży i smaczny.
Ciągły rozwój, który jest misją działania właścicieli zaowocował rozbudową firmy i otwarciem nowoczesnego zakładu w Warszawie przy Al. Krakowskiej 42. Serdecznie zapraszamy do nowej siedziby Damak Kebab.
Zmieniamy się dla WAS
Dlaczego wierzymy, że produkty firmy marki Damak Kebab są jedyne w swoim rodzaju?
Ponieważ niepodważalnym faktem jest, iż z roku na rok cieszą się coraz większym uznaniem i zainteresowaniem klientów.