Kebab to najpopularniejszy fast-food obecnych czasów. Serwowany jest praktycznie w każdej restauracji, ponieważ cieszy się uznaniem wielu konsumentów na świecie i w kraju. Standardowy kebab kojarzy się ze smaczną pitą z mięsem, różnorodnymi sałatkami i sosem, może jednak wyróżniać się spośród innych oryginalnym smakiem, w zależności od sposobu przygotowania. Różnice smakowe wynikają przede wszystkim z rodzaju mięsa oraz przypraw, które dodane są do kebabu, dlatego warto dbać o najlepsze składniki.
Chociaż do tej pory kebab kojarzony był jedynie z szybkim jedzeniem, należy pamiętać, że śmiało może zastąpić pożywny, pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia, warunkiem jest wykonanie go z wysokiej jakości mięsa i przyrządzanie według odpowiednich receptur.
Aby urozmaicić menu, warto zaproponować klientom kilka rodzajów tego smacznego dania. Kebab wołowy nabijany na szpikulec można zakupić w czterech przepysznych odsłonach:
Kebab wołowy 50/50
W składzie kebabu znajdziemy: płaty mięsa wołowego oraz mięso wołowe mielone. Jego gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i więcej, a mrożony jest w temperaturze: -18°C.
Sekret smaku tkwi w odpowiedniej proporcji mięsa oraz specjalnie dobranych przyprawachw mielonym mięsie wołowym, przełożonym cienkimi płatami wołowiny, które podczas pieczenia nadają potrawie charakterystyczny smak. Intensywny, głęboki, kuszący i pobudzający zmysły aromat sprawia, że kebab wykonany z tej wołowiny jest prawdziwą ucztą kulinarną.
Kebab Wołowy 70/30 z płatów
W składzie tego kebabu znajdują się: płaty mięsa wołowego i wołowe mięso mielone, mięso mielone z indyka. Jego waga wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i więcej, natomiast mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
Odpowiednie proporcje mięs, unikalna mieszanka przypraw podkreślających smak wołowiny i mielonego mięsa z indyka to tylko część „tajemnicy aromatu” tego kebabu. Wyjątkowymi dodatkami są czerwona papryka oraz odpowiednio spreparowany tłuszcz wołowy, pochodzący z najlepszych polskich gospodarstw hodowlanych.
Kebab wołowy 100% mielony
W składzie kebabu znajdują się: mięso wołowe mielone oraz mięso mielone z indyka. Gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i więcej. Kebab mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
Wyjątkowy kebab, który zawdzięcza swój smak i aromat odpowiednio zmielonej wołowinie oraz zmielonemu mięsu z indyka. Kebab doprawiony jest tradycyjną turecką kompozycją przypraw oraz czerwoną papryką. Proporcje dodatków nadają mięsu niepowtarzalnego charakteru i sprawiają, że jest ono soczyste oraz bardzo aromatyczne.
Kebab Wołowo-cielęco-indyczy
W składzie tego kebabu znajdują się: mięso wołowe mielone oraz mięso mielone z indyka. Gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i więcej. Kebab mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
Smak tego kebabu docenili konsumenci w całej Europie. Zdobył uznanie dzięki właściwym proporcjom mięs oraz specjalnym mieszankom ziół i przypraw. Ceniona receptura jego przygotowania pozwala wydobyć najlepsze walory smakowe wołowiny i mięsa z indyka. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem, miękkością oraz soczystością.
Wszystkie przedstawione kebaby o odpowiedniej gramaturze 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i więcej, mrożone w temperaturze 18 stopni, oferuje firma MBM Meat Food z Kazimierowa niedaleko Warszawy (województwo mazowieckie).
Oprócz tego w ofercie firmy znajduje się także pieczony kebab wołowo-indyczy, który wystarczy podgrzać lub podsmażyć na patelni – jest to idealny produkt dla sklepów i marketów, wychodzący naprzeciw oczekiwaniom klientów, którzy samodzielnie przygotowują kebab w domu.
Firma MBM Meat Food cieszy się uznaniem odbiorców i konsumentów już od wielu lat. W swojej ofercie proponuje produkty z mięsa wołowego, jagnięcego i drobiowego. Inwestuje w nowoczesne rozwiązania, dzięki czemu osiąga sukcesy na rynku mięsnym.