Kebab to najpopularniejszy fast-food obecnych czasów. Serwowany jest praktycznie w każdej restauracji, ponieważ cieszy siÄ™ uznaniem wielu konsumentów na Å›wiecie i w kraju. Standardowy kebab kojarzy siÄ™ ze smacznÄ… pitÄ… z miÄ™sem, różnorodnymi saÅ‚atkami i sosem, może jednak wyróżniać siÄ™ spoÅ›ród innych oryginalnym smakiem, w zależnoÅ›ci od sposobu przygotowania. Różnice smakowe wynikajÄ… przede wszystkim z rodzaju miÄ™sa oraz przypraw, które dodane sÄ… do kebabu, dlatego warto dbać o najlepsze skÅ‚adniki.
Chociaż do tej pory kebab kojarzony był jedynie z szybkim jedzeniem, należy pamiętać, że śmiało może zastąpić pożywny, pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia, warunkiem jest wykonanie go z wysokiej jakości mięsa i przyrządzanie według odpowiednich receptur.
Aby urozmaicić menu, warto zaproponować klientom kilka rodzajów tego smacznego dania. Kebab woÅ‚owy nabijany na szpikulec można zakupić w czterech przepysznych odsÅ‚onach:
Kebab wołowy 50/50
W skÅ‚adzie kebabu znajdziemy: pÅ‚aty miÄ™sa woÅ‚owego oraz miÄ™so woÅ‚owe mielone. Jego gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i wiÄ™cej, a mrożony jest w temperaturze: -18°C.
Sekret smaku tkwi w odpowiedniej proporcji miÄ™sa oraz specjalnie dobranych przyprawachw mielonym miÄ™sie woÅ‚owym, przeÅ‚ożonym cienkimi pÅ‚atami woÅ‚owiny, które podczas pieczenia nadajÄ… potrawie charakterystyczny smak. Intensywny, głęboki, kuszÄ…cy i pobudzajÄ…cy zmysÅ‚y aromat sprawia, że kebab wykonany z tej woÅ‚owiny jest prawdziwÄ… ucztÄ… kulinarnÄ….
Kebab WoÅ‚owy 70/30 z pÅ‚atów
W skÅ‚adzie tego kebabu znajdujÄ… siÄ™: pÅ‚aty miÄ™sa woÅ‚owego i woÅ‚owe miÄ™so mielone, miÄ™so mielone z indyka. Jego waga wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i wiÄ™cej, natomiast mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
Odpowiednie proporcje miÄ™s, unikalna mieszanka przypraw podkreÅ›lajÄ…cych smak woÅ‚owiny i mielonego miÄ™sa z indyka to tylko część „tajemnicy aromatu” tego kebabu. WyjÄ…tkowymi dodatkami sÄ… czerwona papryka oraz odpowiednio spreparowany tÅ‚uszcz woÅ‚owy, pochodzÄ…cy z najlepszych polskich gospodarstw hodowlanych.
Kebab wołowy 100% mielony
W skÅ‚adzie kebabu znajdujÄ… siÄ™: miÄ™so woÅ‚owe mielone oraz miÄ™so mielone z indyka. Gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i wiÄ™cej. Kebab mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
WyjÄ…tkowy kebab, który zawdziÄ™cza swój smak i aromat odpowiednio zmielonej woÅ‚owinie oraz zmielonemu miÄ™su z indyka. Kebab doprawiony jest tradycyjnÄ… tureckÄ… kompozycjÄ… przypraw oraz czerwonÄ… paprykÄ…. Proporcje dodatków nadajÄ… miÄ™su niepowtarzalnego charakteru i sprawiajÄ…, że jest ono soczyste oraz bardzo aromatyczne.
Kebab Wołowo-cielęco-indyczy
W skÅ‚adzie tego kebabu znajdujÄ… siÄ™: miÄ™so woÅ‚owe mielone oraz miÄ™so mielone z indyka. Gramatura wynosi: 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i wiÄ™cej. Kebab mrożony jest w temperaturze: - 18°C.
Smak tego kebabu docenili konsumenci w caÅ‚ej Europie. ZdobyÅ‚ uznanie dziÄ™ki wÅ‚aÅ›ciwym proporcjom miÄ™s oraz specjalnym mieszankom zióÅ‚ i przypraw. Ceniona receptura jego przygotowania pozwala wydobyć najlepsze walory smakowe woÅ‚owiny i miÄ™sa z indyka. Charakteryzuje siÄ™ wyrazistym smakiem, miÄ™kkoÅ›ciÄ… oraz soczystoÅ›ciÄ….
Wszystkie przedstawione kebaby o odpowiedniej gramaturze 5, 8, 10, 15, 20, 25, 30, 40 kg i wiÄ™cej, mrożone w temperaturze 18 stopni, oferuje firma MBM Meat Food z Kazimierowa niedaleko Warszawy (województwo mazowieckie).
Oprócz tego w ofercie firmy znajduje siÄ™ także pieczony kebab woÅ‚owo-indyczy, który wystarczy podgrzać lub podsmażyć na patelni – jest to idealny produkt dla sklepów i marketów, wychodzÄ…cy naprzeciw oczekiwaniom klientów, którzy samodzielnie przygotowujÄ… kebab w domu.
Firma MBM Meat Food cieszy siÄ™ uznaniem odbiorców i konsumentów już od wielu lat. W swojej ofercie proponuje produkty z miÄ™sa woÅ‚owego, jagniÄ™cego i drobiowego. Inwestuje w nowoczesne rozwiÄ…zania, dziÄ™ki czemu osiÄ…ga sukcesy na rynku miÄ™snym.