Gotowanie i parzenie mięsa to codzienność w procesie produkcji wędlin oraz wyrobów wędliniarskich. Przygotowanie dużej porcji mięsa w formie gotowanej, parzonej to zadanie urządzenia jakim jest kocioł warzelny, który jest również przystosowany do topienia tłuszczu. Urządzenie jest także niezbędnym elementem wyposażenia gastronomicznego w restauracjach, lokalach gastronomicznych, stołówkach.
Kocioł warzelny firmy Skrzyp wykonany jest z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Zautomatyzowana praca urządzenia zapewnia powtarzalność produktu i wysoką jakość. Zamontowany na drzwiczkach szafy sterowniczej regulator z mikroprocesorem pozwala na sterowanie całym procesem przygotowania i obróbki termicznej produktu przy minimalnym zaangażowaniu obsługi. Sterownik posiada czytelny, odporny na działanie wody ekran, który wyświetla parametry zaprogramowanego procesu.
Przemyślana konstrukcja pozwala gotować produkty w temperaturze do 120 stopni Celsjusza zapobiegając jednocześnie przypalaniu. Równomierne grzanie nadaje wysoką jakość produkowanym wyrobom.
W skład zestawu kotła warzelnego typ KWP wchodzą:
- kocioł z olejem grzewczym
- moduł sterujący
- wkład kominowy
W ofercie dostępnych jest klika modeli kotłów zróżnicowanych pod względem pojemności oraz rodzaju energii wykorzystywanej do grzania kotła. Dostępne są kotły z ogrzewaniem elektrycznym, gazowym lub olejowym.
Zakup urządzenia to jednocześnie pewność długoletniego użytkowania i możliwość programowania procesów produkcyjnych dla bardzo różnych asortymentów. Urządzenie jest proste w obsłudze oraz czyszczeniu. Dodatkowe zalety to: łatwe programowanie, pełna automatyzacja, kontrola przebiegu procesu produkcji.
Szczegółowe informacje uzyskacie Państwo pod numerem 32 391 10 30, 601 064 099.
Więcej informacji o firmie Skrzyp klikając tutaj.