Wędliny tradycyjne z województwa łódzkiego - Szynka Walichnowska i Golonka Walichnowska - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wędliny tradycyjne z województwa łódzkiego - Szynka Walichnowska i Golonka Walichnowska

Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełniać oczekiwania klientów, produkując wyroby wysokiej jakości, popularne i uznane w danym regionie, jednocześnie dbając o naturalność i zachowanie tradycyjnych metod ich wytwarzania.

Doskonałymi przykładami tradycyjnych wyrobów są: Golonka Walichnowska i Szynka Walichnowska produkowana przez Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe MARK'S Sp. z o.o. Warto także wspomnieć, że przymiotnik „walichnowski” stał się wyróżnikiem dla całej serii wyrobów tej firmy i jest doskonale rozpoznawalny przez klientów w centralnej i południowo-zachodniej Polsce.

Golonka Walichnowska jest tradycyjną peklowaną golonką, która jest potrawą charakterystyczną dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu - budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca i ma niesamowity smak, ale zawiera również cenne składniki odżywcze. Jest produktem bez kości, ze skórką, peklowanym. Opakowanie foliowe umożliwia szybkie podgrzanie w wodzie lub w kuchence mikrofalowej. W warunkach domowych przygotowanie golonki jest czasochłonne, natomiast Golonka Walichnowska to produkt gotowy, który można przygotować w kilka minut. Ponadto dzięki specjalnej obróbce termicznej oraz odpowiednio dobranemu opakowaniu, termin przydatności do spożycia wynosi 45 dni. Sposób przyrządzenia oraz opakowanie golonki powoduje, że jest ona idealnym produktem dla ludzi aktywnie pracujących zawodowo, którzy mimo braku czasu na przyrządzanie posiłków, będą mogli uraczyć podniebienia domowników i gości wykwintnym tradycyjnym polskim daniem. Golonka Walichnowska zdobyła Złoty Medal Polagra 1999 oraz dyplom za II miejsce podczas Konkursów Wędliniarskich 2011. Uzyskała także w roku 2022 certyfikat jakości DOCEŃ POLSKIE ( TOP PRODUKT). Golonka tej firmy dostarczana jest do sieci handlowych posiadających sklepy w całej Polsce.

Szynka Walichnowska jest wędzona w tradycyjnej wędzarni, parzona, ręcznie sznurowana przędzą wędliniarską, a nuta jałowca nadaje charakterystycznego smaku, który wręcz zachwyca. Istotne jest, że szynka produkowana jest metodą tradycyjną, dlatego posiada oryginalne walory smakowe, pochodzące od naturalnych przypraw. Produkt zapakowany jest vaccum, a jego termin przydatności wynosi 28 dni. Szynka Walichnowska jest laureatką wielu nagród, zdobyła m.in. Złoty Medal Polagra 2001 oraz certyfikat jakości DOCEŃ POLSKIE ( TOP PRODUKT) 2022.

 Szynka i Golonka Walichnowska są produktami znanymi w całej Polsce, jednak ze względu na położenie zakładu, rozpoznawalność marki oraz własną sieć sklepów największy wolumen sprzedaży realizowany jest w centralnej i południowo-zachodniej Polsce.

 

Zarówno Szynka Walichnowska jak i Golonka Walichnowska są laureatami prestiżowej nagrody „Teraz Polska”, co świadczy o najwyższej jakości tych produktów mięsnych.

Wyroby mięsne oraz wędliniarskie skierowane są do: sklepów spożywczych, sieci  handlowych, hurtowni, gastronomii oraz  klientów indywidualnych.

Skontaktuj się z nami pod numerem telefonu: +48 62 78 32 801- 804.

 

 

 

 Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe "MARK'S" Sp. z o.o.


Autor: Materiał promocyjny firmy MARK'S
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.