Siedem smaków dla prawdziwych koneserów bez konserwantów, bez absolutnie żadnego E.
Polska to kraj oparty na tradycjach, rodzinie i dobrym jedzeniu. Niemal w każdym sklepie spożywczym lady chłodnicze, regały uginają się od mięsa i wędlin wieprzowych, drobiowych oraz wołowych. Polscy producenci mięsa i wędlin są kreatywni. Często jednak czegoś brakuje, czegoś na wyjątkową okazję..., którą powinien być każdy dzień. Ciekawość ludzka nie zna granic i dzisiaj można ją zaspokoić, wprowadzając wyjątkowe produkty z gęsi w siedmiu smakach dla prawdziwych koneserów- bez konserwantów, bez absolutnie żadnego E, czyste mięso i tłuszcze z gęsi. Proszę sobie wyobrazić produkty mięsne, które można polecić, patrząc klientowi prosto w oczy.
7 naturalnych smaków gęsiny pod marką - Polskie Gęsi.
fot.Poskie Gęsi
Pieczeń z gęsi, wyrób garmażeryjny wykonany z ręcznie odkostnionego mięsa z gęsi z niewielką ilością tłuszczu z dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw smakowych. Kompozycja przypraw o recepturze starokaszubskiej nadaje produktowi smak zapomnianej, domowej kiełbasy ze słoika. Występująca zawiesina smalcu i galaretki, są dodatkowym atutem produktu naturalnego.
Pasztet z gęsi, tradycyjny kaszubski pasztet wykonany w 100% z surowców z gęsi, bez konserwantów, w pełni z naturalnych produktów. Pasztet z gęsi to wytworny przysmak, idealny na wyjątkowe okazje. Szczególnie zalecany dla osób z niedoborem witaminy K.
Metka z gęsi- wyrób na bazie surowego mięsa, o smaku wędzonki, wykonany w 100% z mięsa gęsiego, ręcznie odkostnionego z dodatkiem tłuszczu gęsiego i naturalnych przypraw. Najczęściej spożywany w postaci surowej z pieczywem. Można go też spożywać po obróbce termicznej w połaczeniu z innymi daniami obiadowymi. Produkt bezglutenowy i bez glutaminianów.
Smalec wiejski z gęsi - klasyka w 100% naturalny. Idealny do smarowania na pieczywo, okraszania potraw oraz jako dodatek do garmażerki . Smalec wiejski przygotowywany jest z tłuszczu i mięsa gęsiego, dzięki czemu nabiera wyrazistego smaku. Produkt charakteryzuje się również niezwykłymi właściwościami prozdrowotnymi. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zalicza się do jednego z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych.