Uwieńczenie działalności zespołu do spraw wdrażania dyrektywy NEC - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Uwieńczenie działalności zespołu do spraw wdrażania dyrektywy NEC

W czwartek odbyło się podsumowujące posiedzenie zespołu do spraw wdrażania dyrektywy NEC, któremu przewodniczył podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki. W spotkaniu brał również udział również podsekretarz stanu w Ministerstwie Środowiska Sławomir Mazurek.

W trakcie spotkania przedstawiono efekty prac Zespołu, którym są opracowanie Kodeksu dobrej praktyki rolniczej dot. ograniczenia emisji amoniaku z rolnictwa  oraz zbiór praktyk przyczyniających się do zmniejszenia emisji amoniaku w rolnictwie, które zostały uwzględnione w Krajowym Programie Ograniczania Zanieczyszczenia Powietrza.

Podczas posiedzenia podkreślono wagę realizacji działań ograniczających emisję amoniaku zawartych w Kodeksie, które związane są z niskoemisyjnymi technikami rozprowadzania i przechowywania nawozów oraz systemami utrzymywania zwierząt. Upowszechnianie działań uwzględnionych w dokumencie ma na celu propagowanie pro-środowiskowych praktyk sprzyjających ograniczeniu zanieczyszczeń powietrza.

Kończąc spotkanie wiceminister Ryszard Zarudzki wyraził podziękowania dla członków Zespołu za owocną współpracę, w szczególności zaś do Ministerstwa Środowiska, Krajowego Ośrodka Bilansowania i Zarządzania Emisjami oraz do Instytutów podległych MRiRW, w tym do Instytutu Technologiczno-Przyrodniczego za przyjęcie roli koordynatora prac nad Kodeksem.

 

Źródło: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

 

Partner portalu

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.