Zdj. ZM Poliwczak
Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i tytuły TOP PRODUKT. O wyróżnienie starało się 177 różnorodnych artykułów spożywczych, jury uhonorowało tylko wyroby wysokiej jakości. Atestacja miała miejsce 27 października br. w Sosnowcu.
… tak w największym skrócie można podsumować udział wyrobów Zakładu Mięsnego POLIWCZAK w październikowej certyfikacji żywności Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Loża Ekspertów oceniła indywidualnie smak, wygląd i stosunek jakości do ceny 177 wyrobów biorących udział w październikowej certyfikacji żywności Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O wyróżnienie starało się 71 producentów z całego kraju. Jednym z laureatów XXII audytu jest Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic (woj. śląskie).
Parówkowa, Pasztet kremowy oraz Kiełbaski drobiowe wędzone tego producenta otrzymały od ekspertów z branży spożywczej maksymalne noty za oceniane aspekty, dlatego też zdobyły nie tylko certyfikaty „Doceń polskie”, ale i tytuły TOP PRODUKT. Co ważne, propozycje te zostały wyróżnione po raz drugi: eksperci podtrzymali werdykt sprzed dwóch lat. Oznacza to, że firma
z Mysłowic, bez względu na mijający czas, utrzymuje najwyższą jakość. Motto producenta - „Ten znak to dobry smak” - jest zatem zdecydowanym odzwierciedleniem rzeczywistości.
To kolejne produkty firmy z Mysłowic, które zdobyły uznanie Loży Ekspertów. Podczas poprzednich atestacji nagrodzonych zostało
w sumie 15 innych wyrobów tego producenta. Zakład Mięsny POLIWCZAK może pochwalić się posiadaniem w swojej ofercie 18 produktów z godłem „Doceń polskie”, spośród których 13 nagrodzono także mianem TOP PRODUKT. Również 13 artykułów zyskało uznanie Loży Ekspertów dwukrotnie. Poza nagrodzonymi w trakcie minionej atestacji produktami, uznanie jury zdobyły: Grilowa, Krupniok, Grilowa biała, a także Szynki: biała, z puszki i gotowana. Loża Ekspertów wyróżniła również Kiełbasy: mysłowicką kruchą, jałowcową, myśliwską, oławską oraz tradycyjną suchą. Certyfikaty otrzymały ponadto: Kabanos extra, Pasztet z pieca, Metka wędzona, Kurczak złoty.
Nagrodzony zakład działa od 26 lat. Jego oferta obejmuje wędzonki, kiełbasy i wędliny, ale również wyroby okazjonalne, kosze prezentowe i wyroby gotowe. Co ciekawe, producent umożliwia nabycie ich bez wychodzenia z domu, dzięki usłudze „Zakupy na telefon”.
Więcej informacji na temat Zakładu Mięsnego POLIWCZAK oraz pełna oferta dostępne są na stronie internetowej www.poliwczak.com.pl.