Meat Meeting -targi ze smakiem w Expo Silesia - podsumowanie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Meat Meeting -targi ze smakiem w Expo Silesia - podsumowanie

W Expo Silesia zakończyła się trzecia edycja Targów Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING oraz Targów Wyposażenia Hoteli, Gastronomii  i Cateringu HOTEL-GASTRO Meeting pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas trzech dni targowych swoje oferty prezentowały firmy z całej Polski. Odbyły się pokazy kulinarne, barmańskie, baristyczne, a także degustacje. Wystawę odwiedziło ponad 3 tysiące zwiedzających. 

Podczas targów MEAT MEETING– specjalistycznej imprezy dla przedstawicieli przemysłu mięsnego, nie zabrakło prezentacji ofert zarówno zakładów mięsnych i rzeźniczych, jak również producentów maszyn, urządzeń i środków wykorzystywanych w przemyśle mięsnym.

 

W programie towarzyszącym targom HOTEL-GASTRO Meeting na szczególną uwagę zasługiwały: 2. Śląski Salon Mleczarski – promujący konsumpcję mleka i jego przetworów, Galeria Wina, w ramach której odbyły się degustacje trunków, a także specjalistyczne szkolenie Domu Wina „Wprowadzenie do enologii”.

Smakowity program kulinarny przygotowali szefowie kuchni Klubu Szefów Kuchni. Show barmańskie zaprezentował Extreme Bar, a podczas pokazów baristów Combi Co odwiedzającym targi serwowano kawę. Smakosze kuchni orientalnej mieli natomiast okazję spróbować sushi, przygotowanego przez Sushi Umami.

Komisja Konkursowa Targów HOTEL-GASTRO Meeting i MEAT MEETING przyznała Medale Expo Silesia w konkursie na najlepsze produkty prezentowane przez wystawców. Innowacyjnym produktem okazał się uniwersalny piec konwekcyjno-parowy z funkcją wędzenia firmy GROS JERZY GROBAREK. Z kolei, tytuł wyrobu spożywczego najwyższej jakości otrzymał twarożek wiejski z błonnikiem, produkowany przez OKREGOWĄ SPÓŁDZIELNIĘ MLECZARSKĄ  w Sokołowie Podlaskim.

Dodatkowo, przyznano Wyróżnienia Expo Silesia. W kategorii produkt innowacyjny wyróżnienie otrzymało  PRZEDSIĘBIORSTWA FRYDA PARTNER HANDLOWY KEGEL-BŁAŻUSIAK za BARI sandały bezpieczne dla gastronomii, a w kategorii wyrób spożywczy najwyższej jakości wyróżniono: śmietanę homogenizowaną 18% tłuszczu SPÓŁDZIELNI MLECZARSKIEJ JOGSER oraz szynkę SERRANO Bodega dojrzewającą 12 miesięcy firmy CORRIDA Bartłomiej Olek.

Jesteśmy przekonani – mówi Agnieszka Miklas, menadżer targów – iż kolejna edycja będzie w naszej krótkiej przecież historii, przełomowa. W poprzednich zaprezentowało się na naszych targach ponad 250 firm a mieliśmy zaszczyt gościć ponad 5 tysięcy zwiedzających, to zobowiązuje. Partnerują nam najbardziej prestiżowe w tej branży organizacje jak ZwiązekPolskie Mięso oraz Śląski Cech Rzeźników i Wędliniarzy, nie może się więc nie udać. Współpraca z branżowymi organizacjami przy realizacji tak specjalistycznej imprezy to podstawa.

Dla miłośników dobrej kuchni targi specjalistyczne są niezwykłą okazją do podpatrzenia jak przygotowuje się to, co jemy na co dzień. W pierwszej edycji furorę zrobiły kabanosy ze strusia i niecodzienne przepisy na świątecznego karpia, w drugiej przygotowywane na oczach publiczności tradycyjne krupnioki śląskie, żymloki i białe kiełbasy, a także nowatorskie sushi. Również na ten rok organizatorzy przygotowują cały wachlarz niespodzianek .

Smaczne targi – to określenie dominowało w wypowiedziach gości i publikacjach medialnych poprzednich edycji.

Chcemy, aby nasza wystawa kojarzona była z dobrym smakiem. Dołożymy wszelkich sił i naszej kreatywności, aby tak się stało – powiedziała Agnieszka Miklas - Już dziś zapraszamy na kolejną edycję wydarzenia, która odbędzie się w dniach od 28 do 30 listopada 2011r.

Więcej informacji na www.meatmeeting.pl

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.