To, co do tej pory było niemal niemożliwe, staje się faktem. Teraz każdy może być kucharzem i autorem pysznego, zdrowego i pożywnego dania obiadowego dla swojej rodziny, przyjaciół.
Moda na gotowanie przybiera na sile, bo kto nie chciałby dawać bliskim tego, co najlepsze i najsmaczniejsze. Duma i towarzyszące jej emocje są wtedy bezcenne.
Polacy gotują na potęgę !
Według badania przeprowadzonego w 2016 r. na zlecenie Makro Cash and Carry „Polska na talerzu” wynika, że 43% osób w wieku 35-49 lat gotuje dla rodziny, 22% w wieku 19-24 dla siebie, a 14% dla żony, męża, partnerki, partnera.
Z kolei badanie przeprowadzone na zlecenie firmy Beko pokazuje, że około 80% Polaków przygotowuje posiłki w swojej kuchni co najmniej 5 razy w tygodniu. Okazuje się także, że są oni pasjonatami kuchennych zmagań. 76% respondentów deklaruje, że uwielbia lub lubi gotować, a 13% ankietowanych ocenia przyrządzanie posiłków jako swoje hobby. Większość Polaków 58% poświęca na gotowanie od 45 minut do 1,5 godziny dziennie. Polacy najczęściej lubią jeść domowe posiłki.
Jednym z najpopularniejszych składników dań obiadowych jest mięso, którego spożycie deklaruje ponad 90% Polaków. Dlatego więc niemal idealne do samodzielnego przygotowania nadają się produkty z nowej linii firmy SKIBA „Gotowe do pieczenia”. Obecnie dostępnych jest 6 smaków, przygotowanych we współpracy ze znamienitym lokalnym kucharzem, który jest właścicielem kilku restauracji.
Wysokiej jakości polskie mięso, układane jest na tackach aluminiowych i szczelnie zamykane folią. Warto podkreślić estetyczne i przykuwające uwagę opakowanie oraz wygodę produktu, gdyż wystarczy tylko całość włożyć do piekarnika, ustawić czas pieczenia oraz temperaturę i mamy upieczone, pyszne danie. Co ważne, produkty są bez konserwantów. Termin przydatności ... Waga opakowania ...
Dzisiaj i w przyszłości trudno jest wyobrazić sobie, dobry sklep mięsny, bez gotowych mięs do pieczenia od SKIBY.
W sprzedaży są dostępne:
Karkówka wieprzowa z tartym chrzanem i szczypiorem z dodatkiem polskiego cydru
Karkówka wieprzowa piernikowa
Karkówka wieprzowa w musztardzie francuskiej
Karkówka wieprzowa w miodzie z płatkami chilli i imbirem
Karkówka wieprzowa w cydrze z jabłkiem i przyprawami korzennymi
Karkówka wieprzowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i rozmarynem
Dokładne informacje o produktach pod numerem