Systemy pakowania wędlin i mięsa w sklepach - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Systemy pakowania wędlin i mięsa w sklepach


Systemy pakowania wędlin i mięsa w sklepach


Atutem wielu sklepów mięsnych i stoisk mięsnych są produkty pakowane. Na rynku dostępnych jest wiele rozwiązań w zakresie pakowania. Istotne jest, aby opakowanie mięsa, wędlin spełniało swoją funkcję tzn. aby produkt zachował świeżość i swoje właściwości organoleptyczne.
Mięso, drób, ser, wędliny plasterkowane ze względu na krótką datę przydatności do spożycia wymagają specjalnego pakowania.


Obecnie w marketach, sklepach samoobsługowych, sklepach mięsnych stosuje się system pakowania w modyfikowanej atmosferze (MAP). Zadaniem tego sposobu pakowania jest przedłużenie trwałości produktu i zachowanie świeżości. Produkt pakowany w ten sposób zostaje pozbawiony tlenu, przy jednoczesnym wprowadzeniu mieszanki gazów: 30% dwutlenku węgla i azotu 70%. Proces ten zapewnia przedłużenie trwałości produktu, co najmniej o 7 dni, co stanowi znaczący wzrost w porównaniu do tradycyjnych systemów pakowania.

Zalety systemu:
- system pakowania w atmosferze modyfikowanej to dla sklepu mięsnego (stoiska mięsnego) oszczędność czasu, gotowe porcje są eksponowane w ladzie,  a pracownik zajmuje się tylko obsługą klientów
- zapakowany produkt na półce optymalizuje ilość towaru eksponowanego, co zapobiega stratom z powodu utraty przydatności do spożycia
- lepsza prezentacja produktu, konsument może samodzielnie chwycić i pooglądać produkt, nie musi czekać w kolejce na zapakowanie produktu, przez co zakupy stają się przyjemną czynnością i ograniczają stres związany z oczekiwaniem
- przygotowanie i pakowanie produktu np. wędlin odbywa się na hali sprzedażowej przez co wzrasta jednocześnie zaufanie konsumenta do produktu
- pakowanie za pomocą systemu to także wzrost ilości sprzedaży, Klient mając do dyspozycji kilka czy kilkanaście produktów, kupuje więcej.


 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.