FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek uświetnią wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z oferty świątecznej?

Wielkanoc to najważniejsze Święto w tradycji chrześcijańskiej. Po wielu dniach postu, w ramach świętowania nareszcie ucztujemy wspólnie z rodziną i przyjaciółmi. Na nasze stoły przybrane w wiosenne dekoracje powracają jaja – zdobione różnorodnymi technikami. Jednak najbardziej czekamy na inne niepowtarzalne smaki Wielkanocy. Chcemy nareszcie cieszyć się smakiem tradycyjnych wędlin. Wędzone szynki, parzone kiełbasy i pieczone pasztety to one sprawiają, że Wielkanoc to nie tylko duchowość, ale i radość ze wspólnych tradycyjnych posiłków. 

Tradycyjnie do żurku wielkanocnego

Pisanki, kraszanki, jaja faszerowane szynką i obowiązkowo w żurku przekrojone na malownicze dwie połówki. Nie może też zabraknąć wędzonych szynek, kiełbas i pasztetów – taką obfitością wita nas stół wielkanocny. Świąteczne śniadanie to również Kiełbasa Biała Parzona, ta marki Hańderek zaskoczy wyrazistą nutą majeranku i doskonałym mięsem wieprzowym. Najprawdopodobniej stanie sią ona najważniejszym dodatkiem do żurku. Wielu z nas lubi ją również z dodatkiem buraczków tzw. ćwikły. Podanie jej z sosem chrzanowym to wypełnienie wielkanocnej tradycji, która wyraźnie wskazuje, że zjedzenie w Niedzielę Wielkanocną chrzanu skutkuje natychmiastowym odpędzeniem złych mocy. Choć biała kiełbasa tradycyjnie gości na naszych stołach, to można ją przygotować nieco inaczej - nowocześnie. Jednym z bardziej oryginalnych przepisów jest przygotowanie jej w piekarniku z dodatkiem cebuli i warzyw. Ciekawą propozycją jest również usmażenie jej w głębokim tłuszczu w cieście naleśnikowym. Znakomity smak polskiego mięsa podkreślony naturalnymi przyprawami to przepis na udane świętowanie.

 

Wyrazisty smak Wielkanocy – wędliny TRADYCYJNE

W okresie przedświątecznym z dużo większą uwagą dokonujemy zakupów wędlin. Szynki, pasztety i kiełbasy przeznaczone na stół wielkanocny muszą być tradycyjne, wyjątkowo samcze i aromatyczne. Najlepiej gdyby w 100 % dorównywały tym, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Coraz częściej chcemy, aby wędliny podawane podczas wielkanocnych posiłków były naturalne, przygotowane bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku. Powinny być tradycyjnie wędzone, najlepiej gdyby ich świeżość utrzymana była tylko przy użyciu soli. Doskonale byłoby gdyby dostępne były w niewygórowanej ceny. Takich wędlin oczekujemy. Zgodnie z trendem naturalności w rodzinnej firmie z Buczkowic powstały takie wędliny – na wskroś TRADYCYJNE. Do grupy wędlin TRADYCYJNYCH należą dwie szynki TRADYCYJNA i TRADYCYJNA Z TŁUSZCZYKIEM oraz KIEŁBASA WIEJSKA TRADYCYJNA. TRADYCJA w nazwach wędlin zobowiązuje – zostały one przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, a ich smak i aromat nie pozostawia wątpliwości, że są to wędliny najwyższej jakości. Wędliny TRADYCYJNE wielokrotnie docenili smakosze i krytycy, otrzymały one szereg rekomendacji. Wyroby uhonorowano nagrodami: medal  w plebiscycie konsumenckim NAJLEPSZY PRODUKT ROKU 2018, wyróżnienie POLAGRA Najlepszy Producent Wędlin, godło DOCEŃ POLSKIE oraz miano Najsmaczniejszej Wędliny Roku 2018. 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są  w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek  w latach 2006, 2010, 2011, 2014 i 2018 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU. 

Hańderek Sp. Jawna - Zakład Przetwórstwa Mięsnego

telefon: 33 817 71 94    e-mail: zamowienia@handerek.com.pl     www: handerek.com.pl
 


Czytaj także:

Kiełbasa podwawelska, parówki z szynki czyli energetyczne posi...

Posiłek pod chmurką – wielkie grillowanie!

Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Schab tradycyjny śląski nagrodzony - Hańderek

Wielkie grillowanie trwa!

Tradycyjne szynki od producenta ze śląskiego

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

Charles Daigneault z MasterChefa promuje markę HAŃDEREK

ZPM Hańderek o marketingu w branży mięsnej

Rozsmakuj się w wieprzowych wędlinach light

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa ZPM Hańderek - najlepsze produkty dla handlu detalicznego nagrodzone certyfikatem "Doceń polskie"

CHLUBA DOMU – markowe wędliny na polskie stoły

Wędliny z Dymnej Chaty- nowości Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek

Wędliny Biesiada Polska- szlachecki smak

 


Autor: Materiał promocyjny firmy Hańderek
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.