Australia - eksport wołowiny na poziomie 1 mln ton - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Australia - eksport wołowiny na poziomie 1 mln ton

W październiku br. Australijczycy wyeksportowali ponownie rekordową ilość mięsa wołowego, wynoszącą 122,5 tys. ton. Tym samym od początku 2014 r. do końca października wywóz tego gatunku mięsa z Australii osiągnął łącznie 1 mln 59 tys. ton, informuje FAMMU/FAPPA. Stany Zjednoczone utrzymały pozycję największego odbiorcy australijskiej wołowiny. W październiku br. trafiło do USA 42,7 tys. ton wołowiny z Antypodów, tj. dwukrotnie więcej niż przed rokiem. W pierwszych dziesięciu miesiącach 2014 r. Australijczycy wyeksportowali do Stanów Zjednoczonych łącznie około 318 tys. ton mięsa wołowego, tj. o 79% więcej niż w analogicznym okresie 2013 r. Wzrost wysyłek w tym kierunku był odbiciem spadku podaży wołowiny na rynku amerykańskim. W październiku br. Australijczycy wysłali do Japonii 28,2 tys. ton wołowiny, tj. o 31% więcej niż przed rokiem. Eksport w pierwszych dziesięciu miesiącach br. utrzymał się na poziomie zbliżonym do zeszłorocznego, wynosząc 240,4 tys. ton. Ponadto w październiku br. dostawy wołowiny z Australii do Korei Południowej zmniejszyły się o 2% do 13,4 tys. ton, tym niemniej w pierwszych dziesięciu miesiącach 2014 r. wzrosły one o 9% do około 123 tys. ton. W październiku br. więcej australijskiej wołowiny trafiło do krajów UE (wzrost o 2% do 2,1 tys. ton) oraz do krajów Bliskiego Wschodu (wzrost o 2% do 4,5 tys. ton). Można oczekiwać, że do końca 2014 r. sytuacja pogodowa w Australii, związana z małą ilością opadów, zasadniczo się nie zmieni, co spowoduje, że liczba ubojów bydła pozostanie wysoka. Tym samym produkcja wołowiny nadal będzie rosła, trafiając na eksport, który przekroczy poziom z 2013 r.
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.