Boczek dymiony i kiełbasa herbowa uhonorowane godłem Doceń polskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Boczek dymiony i kiełbasa herbowa uhonorowane godłem Doceń polskie

 

 

Docenione, bo tradycyjne i polskie

 

Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc szybko lokalizować zdrowe, smaczne i rodzime wyroby powstał program „Doceń polskie”. Czerwono-biały znak „Doceń polskie”, szczególnie z hasłem TOP PRODUKT, to gwarancja wyselekcjonowanych, pieczołowicie przygotowanych wędlin, które wytwarzane są zgodnie z dawnymi recepturami z najwartościowszych mięs z dodatkiem aromatycznych przypraw.

Kolejna edycja programu Doceń polskie wyłowiła z setek zgłoszonych produktów, te które wyróżniają się najwyższą jakością, tradycyjnym wykonaniem i „polskim smakiem”. W kategorii wędliny dwukrotnie mianem TOP Produkt wyróżniono wędliny marki Hańderek. Te wyśmienite rarytasy zyskały znak potwierdzający ich elitarną jakość, dzięki godłu z pewnością dostrzeże je i obdarzy zaufaniem większa liczba osób.

 

Znak Doceń polskie

 

 

Program Doceń polskie, to ogólnopolskie wydarzenie branży spożywczej, które za sprawą 15. edycji zyskało renomę i uznanie nie tylko producentów żywności, ale i samych konsumentów. Ideą programu jest odnajdywanie i promowanie produktów najwyższej jakości, wytwarzanych i dostępnych tylko na polskim rynku. Zgłoszone do programu produkty oceniane są przez niezależną Lożę Ekspertów co najmniej cztery razy w roku. Programowi promującemu najznakomitsze produkty honorowo patronuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Dodatkowo przy przyznawaniu godła „Doceń polskie” we współpracę merytoryczną angażują się: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacja KLUBU SZEFÓW KUCHNI.

 

TOP Produkty wędliniarskie

 

Podczas 14. edycji programu spośród 60. zgłoszonych produktów spożywczych Loża Ekspertów przyznała maksymalną liczbę punktów (aż 10.) dwóm specjałom wędliniarskim marki Hańderek. Najwyższe noty za smak, zapach, szczególne walory jakościowe i wyjątkowy akcent „polski” otrzymały: Boczek Dymiony z grupy wędlin Z Dymnej Chaty i kiełbasa herbowa z Polskiego Dwora. Wyróżnione to, podkreśla ekskluzywną jakość wędlin marki Hańderek i plasuje je bardzo wysoko w rankingu rodzimych wyrobów wędliniarskich. Ranga programu i rozpoznawalność godła z pewnością wesprą promocję regionalnych produktów w skali ogólnopolskiej. 

Boczek dymiony z Dymnej Chaty

to wyśmienita wędlina wieprzowa, przygotowana z wyselekcjonowanego chudego boczku. Powstaje ze szczególną dbałością o zachowanie tradycyjnych receptur. Do jej przygotowania użyto indywidualnie dobranych, naturalnych przypraw i czosnku. Wędlina ta wyróżnia się intensywnym zapachem naturalnego dymu olchowo-bukowego. 

 

Kiełbasa herbowa z Polskiego Dwora tradycyjna podsuszana kiełbasa wieprzowa, wytwarzana z wysokiej jakości mięsa (140 g w 100 g gotowego produktu), grubo rozdrobionego, z charakterystycznymi dużymi kawałkami mięsa. Zwraca uwagę wyrazistym aromatem tymianku i zwartą fakturą wysokomięsnego produktu. Przygotowywana w procesie parzenia i wędzenia w dymie bukowo-olchowym.

 

Godło Doceń polskie gwarancją jakości

 

Przyznanie produktom certyfikatu Doceń polskie ułatwia Konsumentom rozpoznanie artykułów spożywczych, w tym również wędlin o najwyższej jakości. Wybierając grupę produktów oznaczonych na opakowaniu czerwonym godłem Klienci mają gwarancję otrzymania wędlin z pieczołowicie dobranych składników, przygotowanych ze szczególną starannością. Wyroby te swoim smakiem nawiązują do dawnych szlacheckich i rustykalnych smaków, bowiem są one przygotowywane według wieloetapowych, tradycyjnych metod produkcji. 

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek Sp. Jawna

 

 


Autor: Materiał promocyjny firmy Hańderek

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.