Restauracja Bamberka znajduje się na Starym Rynku w Poznaniu przy Urzędzie Stanu Cywilnego.
W bliskim sąsiedztwie restauracji są fontanna Bamberka oraz Waga Miejska.
„Nasze flagowe dania to „Sakiewka Bamberska” wieprzowa faszerowana grzybami
i boczkiem, a także „Przysmak Bamberski” (grillowane plastry polędwiczki wieprzowej)”– mówi manager restauracji Błażej Komorski.
Remigiusz Zagraba: Restauracja Bamberka to restauracja serwująca dania z kaczki i gęsi. Co jest specjalnością Państwa restauracji?
Błażej Komorski: Szef kuchni oferuje tradycyjne polskie menu. Wybór kaczki czy gęsi wraz z własnoręcznie robionymi pyzami są naszą specjalnością. Goście często powtarzają, że dania te są najlepsze w mieście. By jeszcze bardziej zadowolić naszych gości, codziennie wypiekamy świeże pieczywo. Tradycyjne receptury sprawiają, że nasze wypieki smakują wyśmienicie i są idealnym dodatkiem do serwowanych potraw. Oprócz tego, nasza restauracji może poszczycić się produktami od lokalnych dostawców, takimi jak: wędliny, sery oraz poznańska gęsina.
R.Z.: Czy w restauracji można zorganizować np. konferencję lub spotkanie biznesowe?
B.K.: Jak najbardziej prowadzimy obsługę tego typu spotkań. Dysponujemy salą, która jest w stanie pomieścić do 40 osób. W menu mamy szeroki zakres potraw, więc wybór, co będzie serwowane podczas takiego spotkania należy do klientów.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs, oprócz kaczki i gęsi, można spróbować w Państwa restauracji?
...