Konsorcjum Mięsne Okrasa Grupa Południe Spółka z o.o. to Polskie Zakłady Mięsne, których zakład produkcyjny znajduje się w Pilicy na terenie województwa śląskiego.
Wysoka jakość produktów, szeroki asortyment oraz estetyka opakowań sprawiają, że nasze produkty cieszą się u konsumentów uznaną renomą. Produkujemy według tradycyjnych receptur, najwyższej jakości wyroby, w oparciu o nowoczesne technologie.
fot. KM OKRASA
Nowa linia technologiczna jaką uruchomił zakład pozwoli na ekspansję w innych przestrzeniach handlu zewnętrznego. Konserwy jakie zakład produkuje znajdziecie pod nazwami: „Konserwa Szlagierowa KM Okrasa”, „Konserwa Wystrzałowa KM Okrasa”, „Konserwa Hitowa”.
Zakłady swoją genezą sięgają 1990 roku. Zaistniały jako Prywatny Zakład Mięsny Gaik – których założycielem był Witold Gaik. W 2005 roku zmieniły nazwę na Produkcja Mięsa i Wędlin U Witka sp. z o.o. zaś szybka ekspansja i rozwój pozwoliły mocno poszerzyć listę punktów na mapie południowej Polski. Obecnie wspólnie z drugim zakładem to około 250 punktów sieci sklepów działających pod marką Świeżyzna.
fot. KM OKRASA
Dziś w czasach trudnych dla dużych zakładów branży spożywczej Zakład bardzo mocno postawił na promocje i ugruntowywanie polskiego dobrej jakości wyrobu !
Obecnie prowadzi kampanię degustacyjną swojego nowego produktu Konserwy pod hasłem ,,KONSERWY OKRASY NA TE CZASY” polegającą na zbudowaniu u polskiego klienta postawy wspierającej polski produkt polskiego producenta w apekcie tendencji obrony tego co polski rynek od wielu lat budował.
fot. KM OKRASA
Budowanie u klientów świadomości tego, iż zakupy naszych polskich produktów wspierają polskiego pracownika, polskie firmy, jest obecnie jedyną słuszną drogą przetrwania.
Dr Joanna Ożarowska – Gaik
Konsorcjum Mięsne Okrasa Grupa południe Sp. z o.o.