„Istniejemy na rynku od 12 lat. Mamy swoich sprawdzonych dostawców, ale nie wykluczamy współpracy z innymi.”
– rozmawiamy z szefem kuchni Restauracji Papavero, Sebastianem Kaczmarkiem.
Remigiusz Zagraba: Gdzie dokładnie znajduje się Państwa lokal restauracja Papavero ?
Sebastian Kaczmarek: Lokal usytuowany jest we wnętrzach przepięknej, zabytkowej kamienicy zlokalizowanej w samym centrum stolicy Wielkopolski, przy ul. 3 Maja 46 w Poznaniu. W pobliżu znajduje się Stary Rynek i Plac Wolności.
R.Z.: Jedną z usług, która oferujecie jest organizacja imprez okolicznościowych. Co zaproponowalibyście firmom, które chciałyby u Państwa zorganizować spotkanie biznesowe czy też firmowe ?
S.K.: Prestiż Restauracji Papavero oraz dyskretna, profesjonalna obsługa tworzą atmosferę sprzyjającą rozmowom z kontrahentami. Oprócz tradycyjnych spotkań biznesowych, a także imprez integracyjnych, szczególnym zainteresowaniem cieszą się organizowane przez nas wigilie firmowe.
Organizując tego typu imprezy staramy się zaspokajać indywidualne potrzeby naszych klientów. Wszystko zależy od kwoty, którą dany klient lub firma chcą wydać. Przygotowujemy potrawy zarówno z naszej stałej karty, jak i spoza menu (np. wegetariańskie, koszerne, przyrządzone z produktów BIO). Goście mają wgląd na naszej stronie internetowej na to, co znajduje się w karcie. Dzwonią lub mailują
i razem składamy z tego gotowe propozycje menu.
R.Z.: Z jakich rodzajów mięs, przyrządane są potrawy w Państwa restauracji?
S.K.: Specjalnością Papavero jest kuchnia śródziemnomorska umiejętnie połączona z elementami kuchni polskiej, dlatego też nasz menu imponuje bogactwem smaków. Można w nim znaleźć dania przyrządzane z wysokogatunkowej wołowiny, cielęciny oraz drobiu. Przykładem takich dań mogą być: carpaccio z sezonowanej wołowiny, tradycyjny siekany befsztyk tatarski z polędwicy wołowej, wątróbka cielęca smażona na bekonie, grillowana polędwiczka cielęca, kurczak po prowansalsku.
R.Z.: Jakie wymagania stawiacie Państwo firmom dostarczającym mięso do restauracji?
...
R.Z.: Jak często realizowane są dostawy?
...