W związku z coraz większą świadomością konsumencką oraz rosnącym trendem na produkty fit o niskiej zawartości tłuszczu, a także bez konserwantów, coraz więcej firm mięsnych wprowadza do swojej oferty produkty z tej kategorii. Do grupy wspomnianych produktów należą między innymi nowości: pasztet z indyka oraz kiełbasa żywiecka z indyka, które pakowane są w wygodne porcje ok. 0,5 kg map.
Wybrane produkty oferuje Zakład Mięsny Mościbrody, który funkcjonuje na rynku od 1996 roku. Realizowany jest pełny profil produkcyjny począwszy od skupu poprzez ubój trzody chlewnej, bydła i cieląt, rozbiór i konfekcjonowanie mięsa po produkcję wędlin w ponad 100 asortymentach. Od początku istnienia Firma Mościbrody przywiązuje ogromną wagę do jakości wyrobów. Zakład ma wdrożony system kontraktacji bydła i trzody chlewnej. Długotrwała i udana współpraca ze stałymi odbiorcami stanowi najlepszy wyznacznik jakości i standardów dla sprzedawanych produktów. Cechą wyróżniającą mięso Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o. o. jest wysoka przydatność kulinarna i przetwórcza. Wyróżnia je także pewność pochodzenia, gdyż surowiec pochodzi od polskich hodowców.
Wyroby z logo firmy "Mościbrody" są nagradzane na licznych konkursach i targach spożywczych, zarówno w Polsce jak i za granicą.
„Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o. o. w ramach strategii ciągłego rozwoju uczestniczy w międzynarodowych wystawach i targach spożywczych. Pozwala to przyczynić się do promowania najwyższej jakości polskiej żywności na arenie światowej oraz wdrażać światowe trendy w produkcji dla zachowania najwyższej jakości i najlepszego smaku naszych wyrobów.” – Grzegorz Chwaszczewski, Dyrektor Ds. Handlu.
Nowością w ofercie linii wędlin z indyka są także: kiełbasa z filetem z indyka, pierś luksusowa z indyka, salceson królewski z indyka, parówki z indyka, pasztet z indyka oraz pasztet z czarnuszką.
Firma Mościbrody może poszczycić się wprowadzeniem na rynek produktów z indyka BEZ E- bez sztucznych konserwantów, bez dodatku fosforanów, bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych barwników. W skład linii wchodzą: parowki z indyka LUX, filet wędzony z indyka LUX oraz kiełbasa śląska z indyka. Produkty te zawierają acerolę, która jest owocem bogatym w witaminę C o długotrwałym działaniu.
Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o. o.