Szanowni Państwo, portal FirmyMiesne.pl nawiązał współpracę z Wojciechem Woźniakiem, który specjalnie dla Was podzieli się swoim doświadczeniem z zakresu zarządzania, marketingu oraz tworzenia marki w branży mięsnej.
Wojciech Woźniak ukończył Akademię Rolniczą w Lublinie oraz studia podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim i w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Jego kariera zawodowa związana z branżą mięsną trwa nieprzerwanie od 12 lat. Od 1998 roku był związany z firmą Peklimar, piastując w niej różne stanowiska, rozpoczynając jako specjalista ds. marketingu, następnie kierownik ds. controlingu, dyrektor ds. handlu i marketingu , a od 2007 – 2010 jako prezes zarządu tej firmy.
Był jednym z inicjatorów i kreatorów Polskiego Klastra Mięsnego, pełniąc w początkowej fazie funkcję Prezesa.
Zorganizował międzynarodową konferencję „ Rozwój inicjatywy klastrowej – wizja dla polskiej branży mięsnej na tle doświadczeń francuskich”.
Wielką pasją Wojciecha Woźniaka jest fotografia, współpracuje także jako wolontariusz z Płockim Hospicjum.
Obecnie zajmuje się tworzeniem grup zakupowych w branży mięsnej, a także doradztwem w zakresie podnoszenia efektywności biznesowej przedsiębiorstw.
Zapraszamy do ciekawej lektury z zakresu zarządzania - "Pierwsze kroki w biznesie". Kategoria marketing/reklama