Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dania z wołowiny.
Najbardziej wartościowe elementy mięsa używane do potraw - polędwica, ligawa, kulka czy zrazowa - wycinane są z zadów wołowych. Największe zapotrzebowanie na ten produkt odnotowuje się we Włoszech i Niemczech. W Polsce najczęściej zamawiają je restauracje, hurtownie czy zakłady rozbioru mięsa.
Najlepsze zady wołowe w województwie lubelskim pochodzą z ubojni Kebej.
Produkowane zgodnie z wdrożonym systemem HACCP, który ma na celu stały monitoring i nadzór nad przebiegiem procesu produkcyjnego.
W asortymencie firmy dostępne są także ćwierci wołowe, podroby, tusze, półtusze, mięso wołowe, tusze cielęce i tłuszcze.