Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście smak. Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybierając mięso, warto wymagać tego co najlepsze i postawić na najwyższą jakość. Wysokiej klasy mięso wieprzowe oferuje Zakład Rozbioru Mięsa Wieprzowego Dominex.
Podstawą produkcji elementów mięsnych jest rozbiór mięsa wieprzowego w Radzanowie koło Płocka w województwie mazowieckim. Cechami charakterystycznymi mięsa pochodzącego z tego zakładu są świeżość produktu oraz naturalność, przejawiająca się brakiem ulepszaczy. Surowiec pochodzi od krajowych dostawców.
Zakład Dominex oferuje następujące części wieprzowe: półtusze wieprzowe, schab wieprzowy, szynkę wieprzową, karczek wieprzowy, łopatkę wieprzową, polędwiczki, biodrówka, boczek, golonka, nogi, żeberka, pachwina, podgardle, skórki, słonina, tłuszcz oraz inne elementy wieprzowe.
Wszystkie atuty Zakładu a przede wszystkim jakość oferowanego przez nich mięsa sprawiły, że jego popularność z roku na rok wzrasta. Nieustannie trwa poszerzanie działalności firmy, obecnie zwiększa się sprzedaż mięsa w Warszawie oraz w hotelach w województwie zachodnio-pomorskim. Współpraca rokuje pozytywnie na przyszłość.
Zakład Rozbioru Mięsa Wieprzowego Dominex jako firma bardzo nowoczesna i otwarta na nowe rozwiązania dąży do nawiązywania współpracy z kontrahentami z całego kraju głównie restauracjami, zakładami i hurtowniami mięsnymi. Właściciele firmy niewątpliwie dbają o dobro swojego klienta, oferując konkurencyjne ceny produktów, dlatego zapraszają do wspólnego działania na rynku krajowym.