Nowe wyzwania w zakresie bezpieczeństwa
Epidemia zmieniła nasze codzienne nawyki, jeszcze bardziej uczuliła na czystość i higienę, zmusiła do wprowadzenia szeregu działań ochronnych, szczególnie w przypadku sklepów oferujących żywność - sklepy mięsne. Zarówno te obiekty handlowe, które działały w okresie najbardziej surowych obostrzeń, jak i te obecnie powracające do działalności skupiają się na wdrożeniu nowych zasad i procedur.
Obok bezpieczeństwa klientów nie mniej ważne, a może nawet ważniejsze jest bezpieczeństwo pracowników – bez nich sklep mięsny, restauracja, jakikolwiek inny lokal, placówka edukacyjna czy przychodnia nie będą w stanie funkcjonować.
Zagadnień jest sporo: dezynfekcja powierzchni, wietrzenie i oczyszczanie powietrza, higiena rąk, dystans między klientami i stanowiskami pracy. Przepisy są bardzo szczegółowe, a cena za ich nieprzestrzeganie jest wysoka, wszak chodzi o zdrowie, a niektórych wypadkach, także o życie ludzkie.
Z myślą o kompleksowej ochronie przed zagrożeniami związanymi z koronawirusem, ale także innymi patogenami i szkodliwymi substancjami firma ES SYSTEM K opracowała ofertę Safe Shopping. Odpowiada ona na podstawowe w obecnej sytuacji potrzeby sklepów mięsnych, lokali usługowych, gastronomicznych, obiektów handlowych i użyteczności publicznej.
Artykułem pierwszej potrzeby stały się środki do dezynfekcji rąk, jednak oprócz samego płynu czy żelu, problemem staje się zachęcenie klientów do korzystania z nich. Stabilne dozowniki z linii Safe Hands to efektowne, trwałe i funkcjonalne urządzenia zapewniające bezdotykową aplikację.
Kolejny aspekt, który wzięła na warsztat firma ES SYSTEM K to jakość powietrza. Wirus przenosi się drogą kropelkową, dlatego częsta wymiana powietrza w pomieszczeniach staje się jedną z metod minimalizowania zagrożenia. Tu odpowiedzią są wysoce wydajne oczyszczacze powietrza linii Safe Air – te atestowane urządzenia zapewniają potwierdzoną badaniami filtrację powietrza o skuteczności 99,998%.
Oczyszczacz powietrza linii Safe Air
Inną metodą dezynfekcji powietrza i przede wszystkim powierzchni są lampy z linii Care Light. Specjalne świetlówki emitują promieniowanie UV-C, które pozwala wyeliminować bakterie, wirusy oraz zarodniki pleśni i grzybów. W ofercie producenta są zarówno lampy oddziaływania bezpośredniego, jak i przepływowe.
Lampy UV-C do dezynfekcji w sklepach
W tak zróżnicowanej ofercie każdy lokal, sklep mięsny, zakład mięsny, czy instytucja znajdą rozwiązanie odpowiadające potrzebom konkretnej placówki, zależnie od jej powierzchni i natężenia ruchu odwiedzających ją klientów. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami na stronie producenta www.essystemk.pl
telefon: 32 644 04 00
e-mail: info@essystemk.pl