Kaczka to nasza specjalność - restauracja Tłusta Kaczka z Gdyni - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Kaczka to nasza specjalność - restauracja Tłusta Kaczka z Gdyni

Tłusta Kaczka to restauracja usytuowana w Gdyni, niedaleko Galerii Klif oraz pola golfowego. Oferuje Kuchnię Polską, a jej sztandarowym daniem jest właśnie kaczka. Ogień z kominka, aromat pieczonej dziczyzny, nalewki, konfitury, zioła oraz marynaty to kompozycja smaków i zapachów, które zachwycą każdego.

O tym, co oferuje restauracja rozmawiamy z szefem kuchni – Pawłem Kwitniowskim.

 

Remigiusz Zagraba: Restauracja TŁUSTA KACZKA znajduje się w Gdyni nieopodal pola golfowego. Co możecie zaproponować klientom, którzy chcą zorganizować w Państwa restauracji spotkania biznesowe?

Paweł Kwitniowski: Nie jest nam to obce, od czasu do czasu organizujemy takowe imprezy. Posiadamy kilkaset rodzajów menu. Oprócz tego,  w restauracji zatrudniony jest sommelier, dlatego też naszym gościom możemy zaproponować kolacje degustacyjne połączone z degustacją alkoholi. Jest to opcja bardzo interesująca jeżeli chodzi o rynek trójmiejski, ponieważ podczas takich zorganizowanych spotkań sommelier opowiada o wszystkich daniach oraz winach.

R.Z.: Jakie rodzaje mięs serwowane są w restauracji TŁUSTA KACZKA?

P.K.: Nasze potrawy serwowane są z większości  dostępnych rodzajów mięs. Popisowym daniem jest kaczka nadziewana jabłkami – z racji tego, iż restauracja nazywa się Tłusta Kaczka,  jest to potrawa koronna. W ofercie można znaleźć również takie przystawki jak: carpaccio z kaczki, czy pyzy z kaczką.Oprócz tego,  mamy również ryby, steki z polskiej polędwicy wołowej, pręgę wołową, policzki wieprzowe, golonkę, schab, comber jagnięcy, również comber z jelenia, a także tradycyjnego kurczaka pieczonego.

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.