Damak Kebab to jeden z największych producentów kebaba wołowego i drobiowego w Polsce. Przedsiębiorstwo produkuje miesięcznie około 150 ton kebaba drobiowego i 70 ton wołowego. Produkt dostarcza do odbiorców w całej Polsce oraz eksportuje do Niemiec, Francji, Danii, Hiszpanii i Austrii.
W przeciągu 2 lat planujemy wybudować i otworzyć największy i najnowocześniejszy zakład produkujący kebab w Polsce- mówi serwisowi Firmymiesne.pl Ergin Acar z Damak Kebab.
Remigiusz Zagraba: Jakie warunki współpracy Damak Kebab może zaproponować nowym klientom?
Ergin Acar: Polityka naszej firmy opiera się na zabezpieczeniu rynku klienta. Dostarczamy nasz towar do określonych dystrybutorów, którym jednocześnie zapewniamy wyłączność. Dystrybutor zawiązując z nami współpracę ma pewność, że konkurencyjna firma, czyli inny dystrybutor nie będzie posiadał naszego produktu w swojej ofercie. Firma, która chce zakupić nasz produkt kontaktuje się z naszym dystrybutorem. Jest to profesjonalne rozwiązanie i zabezpiecza interesy obu stron. Od tej zasady możemy odejść tylko w przypadku dużych klientów detalicznych z okolic Warszawy- ta grupa może liczyć na bezpośrednią współpracę.
R.Z.: Czy w ramach kooperacji z Damak Kebab możliwy jest system franczyzowy?
E.A.: Tak. W ramach franczyzy prowadzimy już 3 restauracje w Warszawie na Alejach Jerozolimskich, Alei Krakowskiej i w Mińsku Mazowieckim. Współpraca jest bardzo korzystna, bo klient zainteresowany własną firmą prowadzi restaurację na zasadzie opracowanych rozwiązań pod marką Damak Kebab i sprzedaje sprawdzone produkty. Może również liczyć na specjalistyczne szkolenia z zakresu produkcji, przygotowywania kebaba i obsługi klienta. Dzięki temu nasi klienci mogą skoncentrować się na sprzedaży a także na zwiększeniu zysków swojej firmy- dodaje Ergin Acar.
R.Z.: Jakie nowości produktowe przewidują Państwo w tym roku?
E.A.: Nowy produkt będzie miał premierę na najbliższych targach Polagra 23-26 września 2013. Mogę wyjawić, że to kebab wołowo- indyczy aromatyczny turecki o nazwie Destan. Jest to kebab, który bardzo długo testowaliśmy- ma sprawdzony smak, jakość, parametry techniczne.
Zapraszamy na targi, gdzie będziecie Państwo mogli posmakować osobiście naszej nowej propozycji produktowej. Pokaz ogromnego kebaba będzie połączony z degustacją. Mamy zamiar poczęstować każdego klienta – do degustacji przeznaczono 800 kg kebaba- zapraszamy.
Spotkajmy się na targach Polagra 2013 (Poznań, ul. Głogowska 14, pawilon 8, stoisko 1).