Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, iż powyższe produkty są jednie wstępem do obszernej gamy specjalistycznych produktów jakie oferuje. Firma w swoim asortymencie może pochwalić się również jedyną w swoim rodzaju komorą wędzarniczo-parzelniczą, a także kotłem warzelnym.
Komora wędzarniczo-parzelnicza
Aby dać swoim klientom wybór, producent Skrzyp przygotował aż trzy rodzaje komór, zatem każdy szanujący się masarz nie przejdzie obok takiej propozycji obojętnie. Co ważne, wszystkie komory są w pełni zautomatyzowane, energooszczędne, oraz co w dzisiejszych czasach bardzo ważne – przyjazne dla środowiska. Wykonane w technologii panelowo - modułowej z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej, dają pewność, że będą dobrze służyć swoim właścicielom przez lata. Ponad to panelowa konstrukcja umożliwia łączenie dowolnej ilości modułów, dzięki czemu można stworzyć dwu, trzy, bądź czterowózkową komorę i dopasować ją do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Dopełnieniem jakościowym produktu są drzwi komory, charakteryzujące się bezpiecznym systemem zamykania oraz silikonową uszczelką, która gwarantuje wysoką szczelność.
Komora może być zasilana na trzy sposoby: energią elektryczną, gazem ziemnym oraz płynnym, a także olejem opałowym. Taka metoda zasilania oraz innowacyjny charakter komory pozwala na obróbkę termiczną wędlin i mięsa w takich procesach technologicznych, jak: osadzanie, suszenie, wędzenie z dwoma prędkościami obiegu, wędzenie z kontrolą wilgotności, parzenie, barwienie, pieczenie, a także wietrzenie.
Do gotowania mięsa, parzenia, a także wytopu smalcu polecamy kocioł warzelny wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. P.P.H.U. Skrzyp przygotowało dla bardziej wymagających użytkowników, cały szereg modeli różniących się między sobą pojemnością oraz metodą ogrzewania kotła. Można wybierać spośród kotłów elektrycznych, gazowych, czy chociażby olejowych. To co wyróżnia kocioł warzelny marki Skrzyp, to na pewno długoletnia trwałość w użytkowaniu, odporność na wszelkie środki myjące, kwasy, wysoką temperaturę, korozję powierzchniową
i międzykrystaliczną, wysoka wydajność. Urządzenie charakteryzuje się uniwersalnością związaną z programowaniem technologii dla bardzo zróżnicowanych asortymentów, wysoką jakością wyrobów związaną z równomiernością grzania z pełną automatyzacją
i kontrolą przebiegu procesu produkcji, a także wysokim stopniem bezpieczeństwa.
O korzyściach tych urządzeń dowiecie się Państwo pod numerem telefonu
32 391 10 30 lub wchodząc na stronę internetową www.skrzyp.com.pl