Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z rodzinnej fermy oraz od sprawdzonych hodowców.
Produkty skierowane są do sklepów detalicznych, ceniących wysoką jakość towarów oraz stawiających przede wszystkim na świeżość, a dzięki dużej zdolności produkcyjnej oraz szybkiej realizacji dużych zamówień sprawnie przebiega również współpraca z hurtowniami. Wdrożony system HACCP gwarantuje najwyższą jakość zdrowotną żywności, zapewniając bezpieczeństwo konsumenta. Zakład posiada także uprawnienia do eksportu towarów do krajów, należących do wspólnoty europejskiej.
W ofercie firmy T. Prus znajduje się:
Pierś z kością i skórą Kurczak świeży Filet z kurczaka
Serca Żołądki Wątroba
Ćwiartka Skrzydła Noga
Celem ubojni Prus jest zadowolenie klientów, stąd szczególna dbałość o najwyższą jakość oferowanych towarów oraz nadzór nad odpowiednim przebiegiem procesów technologicznych.
Elementy z kurczaka polecane są do sprzedaży detalicznej, hurtowej oraz dla sieci handlowych.