Moodro Restaurant zlokalizowana jest w starej maszynowni (byłej kopalni ) należącej obecnie do Muzeum Śląskiego w Katowicach. Restauracja łączy regionalne tradycje ze współczesnymi trendami – mówi manager restauracji, Ewelina Zacharek.
Remigiusz Zagraba. Dzisiaj coraz większą popularnoscią cieszą się dostawy do domu, wesela lub biura czy też na budowę dla pracowników. Czy oferta Państwa restauracji obejmuje usługi cateringowe?
Ewelina Zacharek: Posiadamy ofertę cateringową, z której chętnie korzystają organizatorzy konferencji, targów czy też innych eventów. Oferujemy wykwintne przekąski, finger foods’y, tarty wytrawne i słodkie, ciasta, które wypieka nasz Cukiernik. Menu ustalane jest bezpośrednio z organizatorem, jesteśmy w stanie sprostać wysokim wymaganiom.
R.Z.: Drób i wieprzowia to najpopularniejsze rodzaje mięs wśród Polaków. Czy w menu restauracj Moodro Restaurant znajdują się potrawy z innych rodzajów mięs?
E.Z.: Najwięcej dań przygotowywanych jest z wołowiny i cielęciny, rzadziej z wieprzowiny. W stałej ofercie znajduje się również sarnina, gęsi i kaczki. Obecnie w okresie przedświątecznym serwujemy również więcej ryb.
R.Z.:Specjalnością restauracji jest...