Joanna Łukasz: Myślę, że naszym sukcesem, jest to, że jesteśmy firmą rodzinną, która duży nacisk kładzie na jakość, sami skomponowaliśmy przyprawy do drobiu, sami robimy sos czosnkowy na bazie świeżego czosnku i majonezu, sami produkujemy kotlety do hamburgerów, farsze do zapiekanek, surówki i wiele, wiele innych...
Naszym daniem nr 1 jest od lat kurczak z rożna, który otrzymał certyfikat, TOP PRODUKT w programie DOCEŃ POLSKIE, ale największym wyróżnieniem są powracający klienci.
R.Z.: Jakie są plany sieci Kurcze Pieczone na kolejne lata i czy rozważacie wprowadzenie nowych dań do swojej oferty ?
R.Z.: Państwa firma jest laureatem wielu wyróżnień i nagród. Ostatnio otrzymaliście Laur Przedsiębiorczości. Jak to ogromne wyróżnienie zostało przyjęte w firmie i co oznacza to dla Państwa firmy ?
Motywuje nas do dalszej pracy nad jakością i rozwojem. Podsumowuje naszą pracę i rozwój, co utwierdza nas, że to, co robimy, robimy z pasją i zaangażowaniem i jest to doceniane przez klientów, których z roku na rok nam przybywa. Cieszy też fakt docenienia przez taką instytucję jak Izba Gospodarcza, gdzie pracują profesjonaliści.
Dodatkowo w grudniu otrzymaliśmy również wyróżnienie w programie TOP 10 branży inwestycji i produktów dla biznesu, jako franczyzowa sieć gastronomiczna, emitowane przez TV Polsat, rekomendowane przez Bożydara Iwanowa, dziennikarza telewizyjnego.
R.Z.: Systemy franczyzowe w Polsce są bardzo popularne. Państwa firma także od wielu lat rozwija tę formę współpracy. Kto może zostać franczyzobiorcą, na jakie korzyści może liczyć i w jakich miastach planujecie ekspansję Kurcze Pieczone?
J.Ł.: Tak jak wcześniej wspominałam, pod koniec ubiegłego roku, wróciliśmy do współpracy franczyzowej. Przez ostatnie lata otwieraliśmy tylko własne lokalizacje, mamy ich 40, więc pokazuje to powodzenie takiej inwestycji. Chcąc się rozwijać na terenie całej Polski, postawiliśmy na franczyzę. Uważamy, że forma współpracy, jaką proponujemy, jest bardzo przejrzysta i bezpieczna. Franczyzobiorcą może zostać każda osoba, która gastronomię traktuje z pasją i posiada, choć niewielkie doświadczenie w tej branży.