Dzieci uwielbiają parówki. Jest to produkt homogenizowany, który najczęściej podany jest w atrakcyjnej łatwej do ściągnięcia osłonce. Parówki w odróżnieniu od kiełbasek nie posiadają trudnych do pogryzienia kawałków mięsa i chrząstek dzięki temu są miękkie. Dodatkowo ich smak jest nie bardzo intensywny, przez co przeważnie smakują dzieciom. Producenci parówek powinni poważnie potraktowac tę kategorię, gdyż jest ona nie tylko dochodowa, ale też chętnie kupowana na śniadanie, kolację czy też w formie bardzo popularnych obecnie hot dogów. Warto zwrócić uwagę na skład parówek i unikać przeciętnego składu oraz mało popularnych dzisiaj dodatków jak MOM - mięso oddzielone mechanicznie czy MDOM mięso drobiowe oddzielone mechanicznie. Zdecydowanie należy unikać: kolagenu, azotanów, benzoesanu monosodowego, glutaminianu itp. Rozwiązaniem jest produkcja i dzielenie się tym co najlepsze, może droższymi, ale zupełnie innymi parówki niż większość obecnych na rynku. Ponad 85 procent mięsa, zero dodatków, krótki termin przydatności do spożycia, naturalne przyprawy, ciekawe i ekologiczne opakowanie, to może być klucz do sukcesu.