Pasztet to wyśmienity produkt o niezwykle bogatej tradycji, tak charakterystyczny dla polskiej kultury kulinarnej, że nie sposób wyobrazić sobie bez niego świątecznego stołu. Idealnie mięsny, o wyjątkowej konsystencji i cieszącym podniebienie smaku, pasztet od wieków towarzyszy nam przy bożonarodzeniowym stole, uświetniając chwile spędzone w gronie najbliższych. W tym roku w polskich domach pojawi się wyjątkowy pasztet firmy Sedar, stworzony na bazie cenionego przez smakoszy Kurczaka Zagrodowego z Podlasia.
Badania pokazują, że wybierając pasztet, kierujemy się zwykle jego smakiem (50%), ceną (42%), rodzajem mięsa, jakie zawiera oraz jakością produktu (po39%). Uzyskane wyniki świadczą o tym, że wzrasta świadomość konsumentów, poszukujących produktów nie tylko smacznych i w umiarkowanej cenie, ale również zdrowych, o odpowiednim składzie i najwyższej jakości.
Rozglądając się za pasztetem na świąteczny stół, szukamy jednak produktu nie tylko o wysokiej jakości czy bogatego w walory odżywcze, ale również pod każdym względem niecodziennego. Taki właśnie jest Pasztet z Kurczaka Zagrodowego Sedar – produkt, przeznaczony dla koneserów, jedyny w Polsce, przygotowany na bazie szlachetnego mięsa Kurczaka Zagrodowego z Podlasia.
To właśnie dzięki unikatowemu mięsu Kurczaka Zagrodowego pasztet firmy Sedar zawdzięcza swoją jedwabistą, delikatną strukturę i niedający o sobie zapomnieć aromat. Wyjątkowe, starannie dobrane składniki, wysoka zawartość mięsa (65%) oraz wysublimowany smak czynią Pasztet Sedar prawdziwą gwiazdą na świątecznym stole. Kolejnym atutem produktu jest to, że zawiera on wyłącznie łatwo przyswajalny tłuszcz drobiowy, co wpływa na jego lekkostrawność i walory odżywcze. W Boże Narodzenie idealnie sprawdzi się podany z żurawiną, suszonymi śliwkami czy konfiturą figową.
Pasztet z Kurczaka Zagrodowego Sedar jest już dostępny w sklepach w cenie ok. 22 zł / kg.