Restauracja Podlasianka zlokalizowana jest w Bielsku Podlaskim przy ul. Mickiewicza 37 (województwo podlaskie). Warto dodać, że mieścimy się w okolicy Ratusza – mówi Jerzy Szurbak, kierownik restauracji.
Remigiusz Zagraba: Z jakich rodzajów mięs serwują Państwo potrawy, i które z nich są sztandarowe w restauracji PODLASIANKA?
Jerzy Szurbak: W naszej restauracji można dostać prawie wszystkie rodzaje mięs - wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę, mięso z kurczaka czy indyka. Specjalizujemy się w kuchni staropolskiej. Serwujemy również dania kuchni regionalnej, żydowskiej, a także wegetariańskiej.
W menu można znaleźć takie potrawy jak: stek wieprzowy lub cielęcy, sznycel wieprzowy lub cielęcy po wiedeńsku, kotlet schabowy po podlasku, schab gotowany, rumsztyk z masłem, befsztyk z cebulą, filet z kurczaka panierowany, medalion z ananasem i wiele innych.
W okresie grillowym naszym klientom oferujemy: karkówkę z grilla, polędwicę wieprzową z grilla,
a także grillowany filet z kurczaka.
R.Z.: Specjalizujecie się Państwo w organizowaniu imprez okolicznościowych. Jak możecie pomóc klientom biznesowym w organizacj spotkania firmowego?
J.Sz.: Tak, posiadamy nowoczesne sale konferencyjno – bankietowe znakomicie przystosowane do organizacji bankietów, przyjęć oraz spotkań biznesowych. Pomieszczenia są wyposażone
i przystosowane do organizacji konferencji i szkoleń. Jeżeli chodzi o menu, posiadamy gotowe propozycje jadłospisów, ale tak na prawdę wszystko zależy od preferencji klientów.
R.Z.: Czym powinno się charakteryzować mięso dostarczane do restauracji?