„Restauracja Tatiana z Katowic to restauracja łącząca kuchnię regionalną z nowoczesnymi akcentami”
Zajmujemy się profesjonalnym organizowaniem imprez biznesowych. Imprezy organizowane są
w lokalu restauracji. Na takie okazje posiadamy skrócone menu, przygotowane w dwóch wersjach cenowych. Menu zawiera propozycję 3 przystawek, 3 zup, 4 dań głównych i 3 deserów. Klient, który zamawia organizację takiego spotkania decyduje się na wersję cenową, natomiast goście mogą wybrać sobie konkretne potrawy – mówi manager restauracji Krystian Szlachetka.
Remigiusz Zagraba: Jakie potrawy mięsne oprócz drobiu i wieprzowiny, cieszą się uznaniem Państwa klientów?
Krystian Szlachetka: Mamy również wołowinę, dziczyznę, mięso z jelenia, gęsi, kaczki, a także z królika. Przykładowym daniem jest np. duszony karczek z dzika, pasztet z gęsich wątróbek. Podczas przygotowywania wszystkich potraw używamy tylko i wyłącznie świeżych, sezonowych składników.
R.Z.: Specjalnością restauracji jest …
… rolada śląska. Serwujemy dania polskiej regionalnej kuchni z akcentami kuchni nowoczesnej.
W naszej restauracji chętnie polecamy gościom potrawy, które są bezpośrednio związane z regionem. Oprócz rolady śląskiej, którą wspomniałem wyżej są to również: tradycyjny żurek robiony na kościach wędzonych z puree i białą kiełbasą oraz pierogi pod niemal każdą postacią – ruskie, ze szpinakiem,
z mięsem z dzika lub jelenia.