Zaścianek to restauracja Na Szlaku Trzech Kultur, która promuje kulturę staropolską, ale także kultury zaprzyjaźnionych z nami wschodnich sąsiadów oraz kulturę żydowską.”
- wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzielił manager restauracji Łukasz Wawszczak.
Remigiusz Zagraba: Organizowanie konferencji od kilku lat jest bardzo popularne w Polsce. Obecnie poziom organizacji takich wydarzeń jest bardzo wysoki. Jak Państwa restauracja jest przygotowana na tego typu wydarzenia?
Łukasz Wawszczak: Kompleksowo zajmujemy się przygotowaniem takiego przedsięwzięcia. Uważamy, że warto oddać organizację konferencji, firmowego spotkania, zebrania lub kolacji w ręce profesjonalistów. Zadbamy o każdy szczegół spotkania – wspólnie z Klientem planujemy menu oparte na wyśmienitej kuchni polskiej, pomożemy zaskoczyć pracowników serwując niebanalne potrawy, doradzimy, jakie dodatkowe atrakcje warto zaplanować, zatroszczymy się o wyjątkową aranżację i profesjonalną obsługę. Na życzenie Klienta przygotujemy indywidualną, przystępną ofertę w zależności od potrzeb. Możemy zaskoczyć Gości, serwując wykwintne wędliny własnej produkcji, czy też pieczone prosiaki. Wszystkie dania przywożone są systematycznie na miejsce spotkania w podgrzewaczach, tak aby były świeże i ciepłe.
R.Z.: Specjalnością restauracji ZAŚCIANEK z Lublina jest potrawa?
Ł.W.: Naszą specjalnością niewątpliwie jest golonka wieprzowa i pierś z kaczki. Szef kuchni poleca również polędwiczki wieprzowe oraz kotlety gajowego z boczkiem i grzybami.
Warto wspomnieć, że Zaścianek to restauracja Na Szlaku Trzech Kultur, która promuje kulturę staropolską, ale także kultury zaprzyjaźnionych z nami wschodnich sąsiadów oraz kulturę żydowską. Menu oparte jest na kompozycji staropolskich potraw i nowoczesnej kuchni.