RÓWNIA Resto Bar to nowa restauracja przy ul. Słonecznej 2A w Zakopanem, która proponuje swoim gościom kuchnię polską oraz doskonałą pizze.
Rozmawiamy z manager restauracji Dominiką Matras i szefem kuchni Maciejem Neonkiewiczem.
Remigiusz Zagraba: W Polsce obecnie bardzo popularne są usługi cateringowe. Czy mają Państwo taką usługę, a jesli tak to jakie propozycje kulinarne można znaleźć w menu?
Dominika Matras: W naszej ofercie znajduje się catering oraz dania na dowóz. Klient może zamówić zimną płytę, zestawy obiadowe lub ciepłe posiłki – zupy, dania główne, makarony. Możemy zaoferować również różnego rodzaju pizze mięsne i bezmięsne. Każdy znajdzie coś dla siebie.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs serwowane są w restauracji RÓWNIA RESTO BAR w Zakopanym i czy oprócz popularnego drobiu i tradycyjnej wieprzowiny, w menu znajdują się potrawy z innych gatunków mięs?
DM: W stałej ofercie mamy kaczkę, antrykot wołowy, schab wieprzowy i fileta z kurczaka. Oprócz tego realizujemy również dodatkowe zamówienia. Jeżeli grupa gości zamówi danie z dziczyzny to jesteśmy w stanie je przygotować. Ostatnio na specjalne zamówienie szef kuchni przyrządził comber z jelenia. Ze względu na to, że gusta i smaki naszych gości są różnorodne, staramy się dopasować do naszych klientów.