„Senso Restaurant&Bar to europejskie smaki, oryginalne składniki i bogactwo aromatów. Nasi goście mają więc możliwość skosztować wielu przepysznych dań przygotowanych na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny, a jeśli zapragną – nawet tych przyrządzonych
z mięsa krokodyla.
Rozmawiamy z szefem kuchni – Pawłem Pawlukiem.
Remigiusz Zagraba: Proszę w przysłowiowych dwóch zdaniach zdaniach zaprezentować Państwa restaurację.
Paweł Pawluk: Nasza restauracja to restauracja hotelowa ,,Senso’’ – Senso Restaurant & Bar. Znajdujemy sięw Gdańsku, przy ul. Podwale Grodzkie 9 – na terenie województwa pomorskiego.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs serwowane są w Państwa menu?
P.P.: Senso Restaurant&Bar to europejskie smaki, oryginalne składniki i bogactwo aromatów. Nasi goście mają więc możliwość skosztować wielu dań przygotowanych na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny, a jeśli zapragną – nawet tych przyrządzonych z mięsa krokodyla.
R.Z.: Jakie najciekawsze dania można wybrać z menu restauracji SENSO Restaurant&Bar?
P.P.: Goście mogą skosztować u nas samych pyszności. Najchętniej zamawianym daniem przez klientów Senso Restaurant&Bar jest Black Angus Round Steak (grillowany stek z czarnego angusa z ziołami
i czosnkiem). Wśród dań głównych polecamy też np.: Chicken Fillet (grillowania pierś z kurczaka
z rozmarynem), Pork Steak (grillowanie eskalopki wieprzowe marynowane w szałwii i maśle) czy Barbary Duck (kaczka piżmowa), oraz liczne dodatki jak choćby: ziemniaczane puree z bekonem, duszone pieczarki, por, szalotka, suszone pomidory, sos śliwkowy. Poza standardową kartą menu przygotowujemy również menu sezonowe.
R.Z.: Produkty mięsne są bardzo wymagające nie tylko pod względem jakości ale też dowozu. Kto może zostać dostawcą mięsa do Państwa restauracji?