Szynka wędzona surowa i inne świąteczne specjały firmy Poliwczak - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Szynka wędzona surowa i inne świąteczne specjały firmy Poliwczak


Wielkanoc to szczególny czas, spędzany w rodzinnym gronie. Śniadanie wielkanocne to koncert smaków nie tylko jaj ale również szynek, pasztetów oraz zupy, której nieodłącznym elementem jest biała kiełbasa. Wyroby mięse spełniają ważną rolę w kompozycji świątecznego koszyka, bowiem symbolizują zdrowie i płodność. Śniadanie wielkanocne, obiad świąteczny, spotkania z rodziną kręcą się wokół stołu, dlatego chcielibyśmy polecić Państwu wyjątkowe wyroby Zakładu Mięsnego Poliwczak:

 

SZYNKA WĘDZONA SUROWA

Szynka to jedna z najbardziej lubianych wędlin. Zajadamy się nią na co dzień i od święta. Sekret tego wieprzowego przysmaku, tkwi nie tylko w precyzyjnie wybranym, wysokiej jakości mięsie, ale również w odpowiednim przyrządzeniu szynki – peklowaniu i wędzeniu. Szynkę surową należy gotować do miękkości bardzo powoli, aby była krucha i delikatna w smaku. Następnie po ugotowaniu jeszcze gorącą należy włożyć na kilka minut do zimnej wody, a następnie wyjąć i odsączyć. Gwarantujemy, że wyśmienity smak tak przygotowanej szynki surowej docenią wszyscy, nawet ci najbardziej wymagający smakosze.


KIEŁBASA BAŁA SUROWA

W kuchni polskiej tradycyjnie podawana właśnie podczas Świąt Wielkiej Nocy.
Tuż przed spożyciem kiełbasa biała surowa wymaga krótkiej obróbki cieplnej, najczęściej gotowania lub pieczenia. Tradycyjnie podawana w żurku lub do świątecznej zupy chrzanowej. Kiełbasa biała surowa produkowana jest ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Po sparzeniu jest soczysta z wyczuwalnym posmakiem naturalnych przypraw – majeranku, czosnku, pieprzu białego oraz czarnego. Metoda produkcji kiełbasy białej nie zmieniła się od wielu lat, zaczęto jedynie używać nowoczesnych maszyn, dzięki którym proces przygotowywania kiełbasy stał się prostszy. Zapewniamy, że każdy kto choć raz spróbuje kiełbasy białej firmy Poliwczak, będzie chciał ją smakować nie tylko od święta.

 

KIEŁBASA CHRZANOWA

 

Wyrób okazjonalny przygotowywany właśnie na Wielkanoc. Jest to kiełbasa wieprzowa (82%) , średniorozdrobniona, parzona. Chrzan stanowi 6% wśród wszystkich składników kiełbasy chrzanowej. Połączenie tradycyjnej kiełbasy białej z nutą naturalnych przypraw i aromatów, wśród których króluje chrzan, daje niezwykle subtelną ucztę dla podniebienia. W ten sposób powstaje smaczna i aromatyczna kiełbasa świąteczna.

 

PASZTET Z PIECA

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć pasztetu. Tradycyjny, pieczony w foremce pasztet firmy Poliwczak, przyrządzany jest z mięsa wieprzowego oraz drobiowego z dodatkiem nuty wątróbki drobiowej. Przygotowywany według starych, sprawdzonych receptur. Przyprawiany specjalnie dobraną mieszanką przypraw, które podkreślają wyjątkowy smak i aromat pieczonego pasztetu. Doskonały do krojenia w ulubionej grubości plastry. Już sam smakuje znakomicie, ale zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw. Wyjątkowy pasztet nie tylko na Wielkanocny stół!

 

Zachęcamy do spróbowania naszych świątecznych smakołyków oraz do zapoznania się z całą naszą ofertą, więcej informacji na stronie www.poliwczak.com.pl

 

  Smacznego!

 

Zakład Mięsny "POLIWCZAK" Sp. J. Celina Poliwczak, Piotr Poliwczak


Autor: Materiał promocyjny firmy ZM POLIWCZAK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.