Tradycyjny smak śniadania Wielkanocnego - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Tradycyjny smak śniadania Wielkanocnego

Wielkanoc, to w każdym polskim domu nie tylko przeżycie duchowe, ale i wydarzenie kulinarne. Co roku staramy się, aby nasze świętowanie było wyjątkowe i smakiem dorównywało przeżyciom kulinarnym pamiętanym z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że
z coraz większą pieczołowitością przywiązujemy wagę do wyboru mięs serwowanych podczas świątecznych posiłków. Aromatyczne wędliny od lokalnego producenta i jaja od szczęśliwych kur  zamienione w pisanki – takich uczt sobie życzmy.

Po 40. dniach wyrzeczeń nareszcie przychodzi czas święta. Stąd też Wielkanoc pragniemy celebrować doskonałym smakiem i wysoką jakością produktów wędliniarskich. Wędlinami, co do których mamy pewność, że zostały przygotowane z najlepszych mięs zgodnie z dawnymi recepturami. Szynki, kiełbasy i pasztety odzwierciedlające smakiem dawne wiejskie wędliny - wytwarzane przez lokalnych producentów wiodą prym na naszych świątecznych stołach. Wyjątkowe produktu tj.: Biała Kiełbasa
i Kiełbasa Dymiona marki Hańderek, to przepis na pyszne święta.

Tradycyjna biała kiełbasa – naturalny smak Wielkanocy

Wielkanoc, to czas radości
i obfitości. Na świąteczne stoły trafiają mięsa w różnej postaci – kiełbasy białe parzone i wędzone w dymie olchowo-bukowym, wieprzowe pieczenie, pasztety
z królików i sycące żurki. 
Biała Kiełbasa Parzona marki Hańderek tradycyjnie gości na świątecznych stołach. Oczywiście można podać ją sauté, jedynie podgrzewając w wodzie lub poświecić jej więcej czasu i upiec w piekarniku. Można podać ją również w nieco odmiennej formie. Obtoczona w panierce lub cieście naleśnikowym będzie smakować zupełnie inaczej. Naturalny smak białej kiełbasy świetnie podkreślą wyraziste dodatki takie jak: ostra musztarda, chrzan lub ćwikła. Biała kiełbasa obok kolorowych pisanek i baby wielkanocnej, to zdecydowanie obowiązkowe „delikatesy”, tych bardzo wiosennych i radosnych świąt.

Wiejski żurek z plastrami dymionej kiełbasy – świąteczny rarytas

Żurek i barszcz biały, to dwie zupy podawane w nietypowej porze, podczas dość późnego wielkanocnego śniadania. Zupy te przygotowane  na wywarze mięsnym lub warzywnym,
w zależności od regionu oddają głębię smaku wówczas, gdy towarzyszą im plastry wiejskiej kiełbasy. Dodatek umiejętnie przyprawionej Kiełbasy Dymionej sprawi, że aromat żuru oczaruje wszystkich domowników, a tradycyjna zupa będzie smakować unikatowo. Znakomita polska wieprzowina, jej naturalny smak i odpowiedni zestaw przypraw będą doskonałym dodatkiem do tej tradycyjnej zupy.

Rarytas wielkanocnego stołu Biała Kiełbasa Parzona marki Hańderek – doskonała polska wieprzowina zamknięta w naturalnej osłonce z odpowiednio dobranymi przykrawamy. Kiełbasa parzona, pieczołowicie wytworzona zgodnie z dawnymi recepturami. Już nie wyobrażamy sobie uczty wielkanocnej bez jej udziału.

Tradycyjna do żuru – Kiełbasa Dymiona z Dymnej Chaty – Wiernie odtworzona kiełbasa wiejska. Jej naturalny smak przywodzi na myśl najlepsze wędliny pamiętane z dzieciństwa. Świetnie przyprawiona i dobrze uwędzona jest doskonałym dodatkiem do żuru lub barszczu białego. Wyśmienity duet, żurek z kiełbasą sprawią, że Wielkanoc będzie tradycyjna.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek Sp. Jawna

 


Autor: Materiał promocyjny firmy ZM HAŃDEREK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.