Wołowina należy do mięs czerwonych, a jej walory smakowe znane są na całym świecie. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Różnorodność elementów wołowych pozyskanych z tuszy, daje możliwość przygotowania ciekawych potraw. Za mięsem wołowym przemawia również fakt, że według wielu specjalistów jest ono zdrowsze od wieprzowiny.
Jedną z najwartościowszych części mięsa wołowego jest udziec wołowy. Niezwykle soczysty, kruchy i aromatyczny. Pieczony lub smażony charakteryzuje się niesamowitym aromatem i smakiem, sprawdza się także podczas przygotowania dań gotowanych i duszonych. Dolna część udźca to zrazowa dolna. Jak już sama nazwa wskazuje doskonale nadaje się do przygotowywania zrazów.
Mazowiecka firma „TADEX” specjalizuje się w rozbiorze mięsa cielęcego i wołowego. Z tego zakładu rozbioru na rynek krajowy trafiają znakomite elementy mięsa wołowego. W ofercie firmy znajduje się m.in.: udziec wołowy, rostbef, antrykot, goleń i wiele innych. Firma TADEX otrzymała w 2011 r. certyfikat IFS, ponadto spełnia wszystkie obowiązujące przepisy i wymogi sanitarno - epidemiologiczne m. in. GMP, GHP, HACCP oraz weterynaryjne UE.
Zdjęcie pixabay.com
Producent „TADEX” Tadeusz Wiśniewski