Mięso wieprzowe to źródło witamin i mikroelementów niezbędnych w diecie. A jak poznać najlepsze? Wybór należy do konsumenta, jednak warto sięgać po to, które pochodzi ze sprawdzonej hodowli świń. Prawdziwe mięso wieprzowe to mięso nieulepszone, bez dodatku wody i substancji konserwujących. Takie elementy wieprzowiny jak boczek, karkówka, żeberka szczególnie polecane są do grillowania, smakują najlepiej podawane z różnego rodzaju warzywami i sałatkami. Podczas grillowania tłuszcz wytapia się, rozluźniając włókna, pomiędzy które dostają się soki mięsne.
To właśnie dlatego prawidłowo pieczona lub grillowana wieprzowina jest tak miękka i soczysta.
Firma MARKAM w Kasince Małej (małopolska) jest producentem najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Dzięki temu, że mięso pochodzi z wyhodowanych w firmowym gospodarstwie tuczników rasy Biała Polska zwisłoucha można je polecić jako „prawdziwe mięso” z własnej hodowli. Świadczy o tym również fakt, że hodowla bazuje na własnych paszach wytworzonych ze zboża uprawianego w czystym rejonie obrzeży Puszczy Niepołomickiej. Trzeba więc podkreślić, że gwarantem jakości firmy jest zdrowy i kontrolowany na każdym etapie produkcji surowiec. Zgodnie z ideą firmy - od ziarnka do garnka.
Oprócz znakomitej jakości mięsa firma posiada również w ofercie bogaty asortyment wyrobów grillowych, wśród których na szczególną uwagę ze względu na smak i jakość zasługuje kiełbasa ze świniobicia, produkt doceniony przez klientów sklepów firmowych, których szeroko rozbudowana sieć znajduje się w Krakowie, na terenie Małopolski, Śląska i na Podkarpaciu.