„Oryginalne, bliskowschodnie receptury i wysokogatunkowe składniki sprawiają, że serwowane przez nas potrawy podbiją podniebienie każdego smakosza orientalnej kuchni.”
Bar Gyros Hot to restauracja, w której można spróbować wielu tradycyjnych dań orientalnej kuchni arabskiej. Mieści się we Wrocławiu przy ul. Traugutta 69, na rogu z ul. Mierniczą – mówi właściciel restauracji Ziad Abou Daoud.
Remigiusz Zagraba: Z jakich rodzajów mięs przyrządzacie Państwo kebab i gyrosy?
Ziad Abou Daoud: Nasze dania przygotowywane są z mięsa drobiowego i wołowego. Podajemy kebaby, zestawy gyros, zapiekanki wołowe (Kefte) oraz szaszłyki. Wszystko w wielu odsłonach, z różnego rodzaju dodatkami. Przygotowując menu, wzięliśmy pod uwagę różne gusta po to, aby każdy znalazł coś dla siebie.
Mamy również w ofercie coś dla zapracowanych – pyszne zestawy obiadowe, które można odebrać w naszym lokalu i zabrać prosto do biura.