WYROBY Z PIECA
Chcąc stworzyć coś pysznego, wyjątkowego w swoim smaku, co zachwyciłoby Naszych klientów, wracamy po prostu do tego co dobre, tego co sprawdzone przez lata przez nasze babcie i dziadków, do tego za czym tęsknimy mając w pamięci smak świąt, uroczystych biesiad czy wędliniarskich skarbów z BABCINEJ SPIŻARNI. Tym co dało Nam pewność, iż oferując naszym Klientom WYROBY Z PIECA nie zawiedziemy ich oczekiwań jest świadomość tego, iż dysponujemy tym co najlepsze. Ponoć diabeł tkwi w szczegółach a Naszym jest sekret tkwiący w surowcu, którego jakość od lat kształtowana jest w gospodarstwie w Cichawie. Każda szyneczka, boczek czy karczek, który trafia na masarski stół jest dowodem na to, że tylko preferowane przez Nas naturalne metody chowu dają tak smakowite i rozpływające się w ustach efekty. Efekty, które są doskonałym potwierdzeniem tego, iż dzięki własnej hodowli nadaliśmy nowego znaczenia nowoczesności, która czerpie pełnymi garściami z tradycji. Z całą odpowiedzialnością możemy powiedzieć, iż pozwalając na to, aby natura kształtowała to co najlepsze w Cichawie, uzyskaliśmy maksimum smaku, aromatu i delikatności dla naszych wyrobów z Kasinki.
BOCZEK Z PIECA
Smakując naszego boczku, aż chce się powiedzieć palce lizać .... nigdy wcześniej smak żadnego boczku nie był tak delikatny a jednak bardzo wyrazisty, oddający smakoszom z każdym kęsem to co najlepsze w idealnej kompozycji mięsa oraz przypraw. Długie pieczenie z garścią suszonych ziół i aromatycznych przypraw pod okiem naszych mistrzów masarstwa sprawia, że wydobyte zostaje bogactwo wyjątkowego smaku mięsa. Szlachetność smaku Naszego produktu świadczy o dbałości o każdy nawet najmniejszy szczegół w długim i ściśle strzeżonym procesie produkcji i jest niepodważalnym dowodem na to, iż kształtując jego smak skorzystaliśmy ze sprawdzonych domowych przepisów.
SZYNKA Z PIECA
Szyneczka – musi być świeżutka, delikatna, nie za mała, nie za duża, ot taka w sam raz, przyprawy – tylko najlepsze, woda – tylko ta z krystalicznie czystych górskich źródeł, zioła – tylko te najbardziej aromatyczne. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu naszych mistrzów masarstwa, tradycyjnym recepturom, z których korzystali Nasi dziadkowie łączymy te wszystkie składniki oferując naszym klientom wyjątkową Szynkę z pieca. Dzięki pieczeniu w starych, opalanych bukowym drewnem piecach stawiamy kropkę nad i nadając jej aromat i smak, którym skutecznie kusi a jednocześnie zaspokaja gusta najbardziej wymagających smakoszów.
KARCZEK Z PIECA
Wybór dla naszych mistrzów masarstwa wcale nie jest łatwy ... wiedząc, że tylko najdelikatniejsze mięśnie oddają pełnię zamkniętych w sobie aromatów i sprawiają że smak produktu jest jedyny w swoim rodzaju. Wykorzystując całą swoją wiedzę i doświadczenie starannie oceniają każdy karczek. Mieszanka soli oraz suszonych ziół, którą ręcznie nacieramy każdy mięsień to nasza pilnie strzeżona tajemnica, choć tak naprawdę zna ją każda z mam i babć, lecz to niech zostanie naszym sekretem. Tak jak w domowym zaciszu aromat pieczonego mięsa wypełnia każdy zakątek, tak i my delektujemy się tym kuszącym i pobudzającym zmysły aromatem, kiedy w nagrzanych do czerwoności piecach nasz karczek piekąc się zyskuje niepowtarzalny smak.