Każdy z nas zna zalety produktów, które można zabrać ze sobą w podróż bez obawy, że stracą na jakości, bądź sprawią problemy z przechowywaniem. Szczególnie studenci doceniają żywność odpowiednią na wyjazdy, którą można przechowywać przez długi czas.
Mięsiwo mysłowickie POLIWCZAK to posiłek nie tylko szybki i łatwy w przygotowaniu, ale jednocześnie przekąska, która jest pożywna i sycąca. Mięsiwo mysłowickie idealnie nadaje się zarówno do spakowania do podróżnego plecaka, jak również delektowania się nim w gronie rodzinnym. Ten aromatyczny przysmak składa się z soczystych kawałków najwyższej jakości mięsa, zalanego gęstym, złocistym sosem. Lekko słony smak produktu przywołuje skojarzenia ze świeżym, wiejskim mięskiem, a chleb obficie obłożony mięsiwem mysłowickim POLIWCZAK wraz z warzywami smakuje niczym tradycyjna, wiejska potrawa. Mięsiwo polecane jest do bezpośredniego spożycia na zimno lub jako składnik innych potraw.
Mięsiwo mysłowickie POLIWCZAK to wieprzowa konserwa sterylizowana. W jej skład wchodzą surowce mięsne, z dodatkiem surowców tłuszczowych oraz substancji dodatkowych. Doskonały smak produktu gwarantuje starannie dobrana mieszanka przypraw. Mięsiwo pakowane jest w szklane słoiki o masie netto 190 g oraz poddawane sterylizacji gwarantującej trwałość (1 rok). Barwa wyrobu jest lekko różowa, z widoczną galaretką oraz niewielką ilością tłuszczu.