Klienci znudzeni stałą ofertą sklepów mięsnych, hurtowni poszukują nowych, nieodkrytych smaków. Warto zatem pokusić się rozszerzenie asortymentu i zaoferować klientom nowe produkty.
Salami tradycyjne PAMAS to wędlina dojrzewająca. Salami produkowane jest z mięsa wieprzowego, soli, przypraw. Długi ponad 3 tygodniowy proces dojrzewania nadaje wędlinie specyficzny delikatny smak a jednocześnie pozwala długo zachować świeżość. Salami ma długi 60 dniowy okres przydatności do spożycia dzięki czemu doskonale sprawdza się w punktach gastronomicznych, jako dodatek do wielu potraw a także jako wędlina kanapkowa. Jest wędliną najtrwalszą i nie traci walorów smakowych mimo upływu czasu. Pakowane jest w osłonkę w batony o wadze około 2 kg.
Salami hiszpańskie PAMAS to wędlina dojrzewająca, która jest skierowana do bardziej wymagających klientów. Salami obsypane jest kompozycją przypraw warzywno – ziołowych. Wyprodukowane jest z mięsa wieprzowego a zastosowane przyprawy nadają wędlinie charakterystyczny warzywny smak. Baton waży około 2 kg.
Więcej informacji o dostępnych rodzajach salami firmy PAMAS klikając tutaj.